r
Nosalty Logó

Rukkolás-baconos rántotta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Rukkolás-baconos rántotta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 655 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1311 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1465.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1116 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3397 micro
Összesen 655 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    115.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2931.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    1270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1069 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2232 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6793 micro
Összesen 1311 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    961 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy vastag falú serpenyőben a vaj felét felolvasztjuk, beledobjuk a csíkokra vágott bacont, enyhén megpirítjuk.
  2. A tojásokat lazán felverjük, beleöntjük a serpenyőbe és hozzáadjuk a maradék vajat. Folyamatosan keverjük és mikor a tojás elkezd összeállni, levesszük a tűzről. Továbbra is keverjük, amikor elértük a kívánt állagot, belecsorgatjuk a tejszínt (ez ugyanis megállítja a tojás továbbsülését), a legvégén pedig az alaposan megmosott rukkolát is hozzáadjuk. Azonnal tálaljuk egy szelet rozskenyér kíséretében.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 26157
  • Feltöltés dátuma: 2008. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pompás reggeli vasárnapra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...