Rozskovászos-tang zhongos bagett
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 681.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 372 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.9 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8179.3 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 291 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 805 mg
-
Foszfor 2456 mg
-
Nátrium 4469 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 461.9 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 62 mg
VÍZ
-
Összesen 410.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 977 micro
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 745.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 407 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 37.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Hozzávalók
Tang zhong
-
1 dl víz
-
2 dkg tönkölybúza liszt
Kenyértészta
-
55 dkg tönkölybúza liszt
-
2 ek olívaolaj
-
1 dl író
Elkészítés
Tang zhong
- A tang zhonghoz a vizet elkeverjük a liszttel, és felforraljuk. Ez kb. 1 percig tart, míg besűrűsödik krémszerűre. Félretesszük, lehűtjük.
- A kovászt megetetjük egyforma mennyiségű rozsliszttel, illetve PI-vízzel, és amikor bugyborékolva megemelkedik, akkor kivesszük belőle a kellő mennyiséget (150 g).
- Minden hozzávalót dagasztótálba készítünk, és addig dagasztjuk, míg el nem válik a tál falától.
- A tésztát kiolajozott kelesztőtálba tesszük langyos helyre, és megvárjuk, míg a duplájára nő (ez egy éjszaka volt).
- A megkelt tésztát áthajtogatjuk és újra megvárjuk, míg megkel (kb. 3 óra volt).
- A megkelt tésztát, ami elég lágy, lisztezett deszkára borítjuk, és 6 részre osztjuk. Mindegyikből hosszúkás rudat sodrunk, amit bagett sütőformába teszünk újra kelni. (Ha nincs formánk, akkor sütőpapír "hullámok" közé tesszük a tésztát, hogy ne nőjön össze, és így kelesztjük, sütjük.)
- Leolajozott folpackkal letakarjuk a tésztát (hogy ne ragadjon hozzá), és újra kelesztjük langyos helyen, míg duplájára nő (kb. 1 óra).
- A sütőt előmelegítjük 230 fokra hőlégkeverésen, a sütő aljába tálba vizet teszünk gőzölni.
- A forró, gőzös sütőbe toljuk a bagetteket, és 10-12 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x23x2
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 737
- Feltöltés dátuma: 2013. október 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Már egyszer megpróbáltam a kovászt ötvözni a tang zhonggal, de nem jártam sikerrel. Persze nem adtam fel, mert mindkettőhöz nagyon vonzódom. Viszont nem felejtettem el, hogy ha újjal próbálkozunk, érdemes kisebb formájú kenyeret sütni, mert az könnyebben kel, sül. Így is lett. Végül is kaptam egy öszvért mindkét technika jó tulajdonságával. Megmaradt a kovászos kenyér roppanós héja, enyhén savanykás isteni íze, viszont könnyű lett a tészta. Hogy meddig marad friss, arról majd csak néhány nap múlva tudok beszámolni, de nem bírtam ki addig. Most kivételesen végig csak kézzel dagasztottam a kenyeret, mert a villanyvezetékek meggyulladtak a konyhában, így nem volt kenyérsütőgéppel való dagasztás. Így legalább tudom, hogy azért nem annyira nehéz a kézi dagasztás. Persze nem a pihentető kategória, de megcsinálható. Örülök, hogy nekikezdtem, megcsináltam, bár a kovász kelesztéssel, és a többszöri dagasztással több, mint egy napig készült a kenyér. Így bonyolultnak hangzik, de nem volt az, csak türelmesnek kell lenni.