r
Nosalty Logó

Rozskovászos-tang zhongos bagett

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Rozskovászos-tang zhongos bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
vadkovászos
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tang zhong

Kenyértészta

Összesen 199 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tang zhong

Kenyértészta

Összesen 2381 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tang zhong

Kenyértészta

Összesen 217 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 199 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8179.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    805 mg
  • Foszfor
    2456 mg
  • Nátrium
    4469 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    977 micro
Összesen 2381 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Tang zhong

Kenyértészta

Elkészítés

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz a vizet elkeverjük a liszttel, és felforraljuk. Ez kb. 1 percig tart, míg besűrűsödik krémszerűre. Félretesszük, lehűtjük.
  2. A kovászt megetetjük egyforma mennyiségű rozsliszttel, illetve PI-vízzel, és amikor bugyborékolva megemelkedik, akkor kivesszük belőle a kellő mennyiséget (150 g).
  3. Minden hozzávalót dagasztótálba készítünk, és addig dagasztjuk, míg el nem válik a tál falától.
  4. A tésztát kiolajozott kelesztőtálba tesszük langyos helyre, és megvárjuk, míg a duplájára nő (ez egy éjszaka volt).
  5. A megkelt tésztát áthajtogatjuk és újra megvárjuk, míg megkel (kb. 3 óra volt).
  6. A megkelt tésztát, ami elég lágy, lisztezett deszkára borítjuk, és 6 részre osztjuk. Mindegyikből hosszúkás rudat sodrunk, amit bagett sütőformába teszünk újra kelni. (Ha nincs formánk, akkor sütőpapír "hullámok" közé tesszük a tésztát, hogy ne nőjön össze, és így kelesztjük, sütjük.)
  7. Leolajozott folpackkal letakarjuk a tésztát (hogy ne ragadjon hozzá), és újra kelesztjük langyos helyen, míg duplájára nő (kb. 1 óra).
  8. A sütőt előmelegítjük 230 fokra hőlégkeverésen, a sütő aljába tálba vizet teszünk gőzölni.
  9. A forró, gőzös sütőbe toljuk a bagetteket, és 10-12 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x23x2
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 737
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozskovászos-tang zhongos bagett
Évi néni 1830 recept

Már egyszer megpróbáltam a kovászt ötvözni a tang zhonggal, de nem jártam sikerrel. Persze nem adtam fel, mert mindkettőhöz nagyon vonzódom. Viszont nem felejtettem el, hogy ha újjal próbálkozunk, érdemes kisebb formájú kenyeret sütni, mert az könnyebben kel, sül. Így is lett. Végül is kaptam egy öszvért mindkét technika jó tulajdonságával. Megmaradt a kovászos kenyér roppanós héja, enyhén savanykás isteni íze, viszont könnyű lett a tészta. Hogy meddig marad friss, arról majd csak néhány nap múlva tudok beszámolni, de nem bírtam ki addig. Most kivételesen végig csak kézzel dagasztottam a kenyeret, mert a villanyvezetékek meggyulladtak a konyhában, így nem volt kenyérsütőgéppel való dagasztás. Így legalább tudom, hogy azért nem annyira nehéz a kézi dagasztás. Persze nem a pihentető kategória, de megcsinálható. Örülök, hogy nekikezdtem, megcsináltam, bár a kovász kelesztéssel, és a többszöri dagasztással több, mint egy napig készült a kenyér. Így bonyolultnak hangzik, de nem volt az, csak türelmesnek kell lenni.

Hozzávalók

Tang zhong

Kenyértészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...