r
Nosalty Logó

Rozskovászos sörös kenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Rozskovászos sörös kenyér
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kovász etetése

Tészta

390
Kalória
14g
Fehérje
77.8g
Szénhidrátok
2.9g
Zsír
52.7g
Víz
-
Koleszterin
9.3g
Rost
4.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Kovász etetése

Tészta

Összesen 390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Kovász etetése

Tészta

Összesen 3115 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Kovász etetése

Tészta

Összesen 221 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8701.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    871 mg
  • Foszfor
    2682 mg
  • Nátrium
    4715 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    622.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

Víz

  • Összesen
    421.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1176 micro
Összesen 3115 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

Kovász etetése

  1. A kovászt reggel elővesszük a hűtőből, és 10 dkg tk rozsliszttel és ugyanannyi vízzel megetetjük. Kilyukasztott folpackkal letakarva megvárjuk, míg magasra felfut, buborékos lesz.

Tészta

  1. A megérlelt kovászt, a lisztet, a sört, a sót és olajat kenyérsütőgép üstjébe mérjük, és dagasztóprogramra kapcsolunk.
  2. Ha a gép megdagasztotta a tésztát, kivesszük és áttesszük egy kiolajozott kelesztőtálba, majd langyos helyen duplájára kelesztjük a tésztát (itt egy éjszaka volt).
  3. A megkelt tésztát olajos kézzel áthajtogatjuk, és kiolajozott sütőformába tesszük, a tetejét is megkenjük olajjal, megszórjuk szezámaggal, folpackkal letakarva hagyjuk újra duplájára növekedni (kb. 2-3 óra).
  4. Bekapcsoljuk a sütőt 220 fokra melegedni, az aljába egy tálka vizet teszünk párologni. Mikor már langyos a sütő, betesszük a megkelt tésztát. 20 percig sütjük fedetlenül, majd lecsökkentjük a hőt 180 fokra, fóliával letakarjuk, hogy ne barnuljon nagyon a teteje, és további 20 percig sütjük.
  5. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: sörös
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22

Olyan régen készítettem kovászos kenyeret, hogy szinte szégyenlem magam. Nem túl szerencsés ilyen csúnya, hideg időben kovászos kenyér sütésének kezdeni, de a rozskovászom nagyon hálás darab, ha előveszem, azonnal munkához lát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Krumplis focaccia

Kívül ropogós, belül légiesen puha kenyértészta hordozza magán a fűszeres krumplikockákat és sajttal-hagymával pirult burgonyaszeleteket. Ez a focaccia kiváló étkezéskísérő vagy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!