r
Nosalty Logó

Rozskovászos sörös kenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Rozskovászos sörös kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
sörös
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Kovász etetése

Tészta

Összesen 390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Kovász etetése

Tészta

Összesen 3115 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Kovász etetése

Tészta

Összesen 221 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8701.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    871 mg
  • Foszfor
    2682 mg
  • Nátrium
    4715 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    622.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1176 micro
Összesen 3115 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Kovász etetése

Tészta

Elkészítés

Kovász etetése

  1. A kovászt reggel elővesszük a hűtőből, és 10 dkg tk rozsliszttel és ugyanannyi vízzel megetetjük. Kilyukasztott folpackkal letakarva megvárjuk, míg magasra felfut, buborékos lesz.

Tészta

  1. A megérlelt kovászt, a lisztet, a sört, a sót és olajat kenyérsütőgép üstjébe mérjük, és dagasztóprogramra kapcsolunk.
  2. Ha a gép megdagasztotta a tésztát, kivesszük és áttesszük egy kiolajozott kelesztőtálba, majd langyos helyen duplájára kelesztjük a tésztát (itt egy éjszaka volt).
  3. A megkelt tésztát olajos kézzel áthajtogatjuk, és kiolajozott sütőformába tesszük, a tetejét is megkenjük olajjal, megszórjuk szezámaggal, folpackkal letakarva hagyjuk újra duplájára növekedni (kb. 2-3 óra).
  4. Bekapcsoljuk a sütőt 220 fokra melegedni, az aljába egy tálka vizet teszünk párologni. Mikor már langyos a sütő, betesszük a megkelt tésztát. 20 percig sütjük fedetlenül, majd lecsökkentjük a hőt 180 fokra, fóliával letakarjuk, hogy ne barnuljon nagyon a teteje, és további 20 percig sütjük.
  5. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2187
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozskovászos sörös kenyér
Évi néni 1830 recept

Olyan régen készítettem kovászos kenyeret, hogy szinte szégyenlem magam. Nem túl szerencsés ilyen csúnya, hideg időben kovászos kenyér sütésének kezdeni, de a rozskovászom nagyon hálás darab, ha előveszem, azonnal munkához lát.

Hozzávalók

Kovász etetése

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...