Rozsdás marhasült
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
200g marhacomb284 kcal
-
38g füstölt szalonna246 kcal
-
63g vörösbor53 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g só0 kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
800g marhacomb1136 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
250g vörösbor213 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g só0 kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
66g marhacomb94 kcal
-
12.4g füstölt szalonna81 kcal
-
20.6g vörösbor18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g só0 kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.6 g
Zsír
-
Összesen 37.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1920.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 469 mg
-
Nátrium 1299 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 206.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 182.5 g
Zsír
-
Összesen 148.7 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 623 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7682.5 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 261 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 1875 mg
-
Nátrium 5194 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 827.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 36 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 713 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 633.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 429 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
-
80 dkg marhacomb
-
15 dkg füstölt szalonna
-
1 teáskanál bors
-
2 teáskanál só
Elkészítés
- A füstölt szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, és rövid időre a fagyasztóba tesszük. Közben a marhacombot bedörzsöljük a sóval, és a borssal, és egy éles, hegyes pengéjű késsel mélyedéseket vágunk a húsba.
- A fagyos szalonnákat ezekbe dugjuk.
- A húst magas peremű sütőedénybe tesszük, és 160 fokon 60 percig sütjük.
- Ezután aláöntjük a bort, vagy a vizet, és lefedjük alufóliával, és további 45 percig sütjük.
- Alufólia alatt hagyjuk kihűlni, és vékonyan szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 105 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 61
- Össznézettség: 38259
- Feltöltés dátuma: 2011. január 19.
Ajánló
Tepsiben sült krumplival tálaltam, ami nem más, mint a hasábokra vágott krumplit sózzuk, és olajozott tepsiben megsütjük. Annyit változtattam rajta, hogy kb. a sütési idő vége előtt 15 perccel meglocsoltam a hús levével. Persze nem fogyott el az összes husi, és mivel sajnos dolgoznom kellett a két ünnep között, szendvicset készítettem belőle jégsalátával, pici majonézzel és magvas kenyérrel. Isteni volt!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Karácsony előtt már hetekkel azon gondolkodtam, hogy mi legyen a karácsonyi menü. Eddig minden évben mást ettünk, és ezen most sem akartam változtatni. Egy vásárlás alkalmával recept újságokat lapozgattam, és egyszerre két receptet is találtam a Nők Lapja Konyhában. Már csak az volt a kérdés, hogy marhából vagy sertésből legyen a vacsora. A férjem eldöntötte, így lett a szenteste fénypontja a vacsora.