Rozs-lapkenyér
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
162
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1950
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 458.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 17.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
162
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.2 g
Zsír
-
Összesen 48.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5504.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 628 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 308 mg
-
Foszfor 1644 mg
-
Nátrium 2824 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 343.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 208 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 945 micro
Összesen
1950
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 825.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 423 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 31.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
292
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
- A rozslisztet, sót és sütőport összekeverjük.
- Belemorzsoljuk a vajat.
- Annyi vizet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható, de nem túl ragadós tésztát kapjunk.
- A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket a hűtőbe tesszük letakarva.
- A másikat rozsliszttel bőven megszórt nyújtófán 2 mm vékonyra kinyújtjuk. Tetszőleges alakra és méretre vágjuk, és gáztepsin 25 perc alatt kisütjük.
- Addig a másik adag tésztát kinyújtjuk, és feldaraboljuk. Ha van egy másik gáztepsink, arra pakoljuk, és kisütjük. Dobozban tároljuk. Sokáig eláll.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1732
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sokoldalú, ropogós kenyér. Vendégváró falatkák alapja lehet gucamole-val, főtt tojással tetézve, reggel tükörtojás mellé ideális, cottage cheese-zel és pestóval is finom.