Rozmaringos-fokhagymás sült csibecombok
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
390
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
28g rozmaring37 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
1500g csirkecomb1669 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
20g mustár12 kcal
Összesen
2342
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
1.5g rozmaring2 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
80.2g csirkecomb89 kcal
-
3.2g fokhagyma4 kcal
-
10.7g fehérbor9 kcal
-
1.1g mustár1 kcal
Összesen
125
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 751.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 409 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 130.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
390
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133 g
Zsír
-
Összesen 169.5 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4508 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 289 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 1369 mg
-
Nátrium 2453 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 780.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 260 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 351 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 743 micro
Összesen
2342
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
-
4 szál rozmaring
-
bors ízlés szerint
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
2 ek citromlé
-
6 db csirkecomb
-
1 közepes fej fokhagyma
-
2 dl fehérbor
-
2 ek mustár
Elkészítés
- A rozmaring leveleit mozsárba tesszük, sózzuk, borsozzuk, szétnyomkodjuk, összezúzzuk, majd az olajat apránként hozzáadva pépesítjük. Végül belekeverjük a citromlevet és a reszelt gyömbért.
- Nejlon zacskóba tesszük a húst, ráöntjük a fűszeres masszát, és jól összerázzuk. Időnként átnyomkodjuk, átforgatjuk, hogy mindenhová jusson a fűszeres olaj.
- Legalább pár óráig pácoljuk, de legjobb egy egész éjjelt a hűtőben pihentetni.
- Tepsibe tesszük, rárakjuk a késsel szétnyomkodott fokhagymát (héjában), felöntjük a fehérborral, és lefedve előmelegített sütőben megsütjük. Még tehetünk rá pár szál rozmaring ágat.
- Utolsó 15 percben levesszük a fedőt, megkenjük mustárral, és szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 760
- Feltöltés dátuma: 2014. május 10.
Ajánló
Én fokhagymás rizzsel és kompóttal tálaltam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
helena26
458 recept
Ez több recept variációja. Mai ebédre ezt készítettem. Egyszerűen elkészíthető, és kimondottan finom lett a végeredmény.