r
Nosalty Logó

Rozmaringos eperjoghurt-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
csipkebogyó
Rozmaringos eperjoghurt-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez és az eperzseléhez

Összesen 286 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez és az eperzseléhez

Összesen 2284 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez és az eperzseléhez

Összesen 120 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 286 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    157.7 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1882 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.4 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1191.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1291 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    557 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 2284 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és az eperzseléhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt melegítsük elő 160 °C-ra, egy 20 cm-es tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral.
  2. A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját keverjük habosra a cukorral, a fehérjét verjük fel kemény habbá.
  3. A cukros tojássárgáját lazítsuk meg egy kanál habbal, majd forgassuk bele a többi habot úgy, hogy ne törjön össze.
  4. Szitáljuk a tojásos keverékbe a lisztet és a kakaóport és gyors mozdulatokkal kavarjuk csomómentesre. Továbbra is vigyázzunk, hogy habos maradjon.
  5. Simítsuk a masszát a tortaformába, és süssük 15-20 percig, az ajtót ne nyissuk rá ezalatt. Tűpróbával ellenőrizhetjük, ha letelt az idő. Ha átsült, hagyjuk hűlni nyitott sütőajtónál, majd borítsuk ki a tortaformából, és húzzuk le róla a sütőpapírt.
  6. Tisztítsuk meg a tortaformát, és fektessük bele vissza a lapot. A forma oldalát béleljük ki celofánnal vagy sütőpapírral.

A krémhez és az eperzseléhez

  1. Az eperből válasszunk ki 3-4 szemet díszítéshez, a többit tegyük fel főni kevés vízzel, a rozmaringággal és ha szükséges, kevés cukorral. Főzzük addig, amíg az eperszemek megpuhulnak, és szét tudjuk őket nyomkodni.
  2. Vegyük ki a rozmaringot, majd kis lukú szűrőn passzírozzuk át az epret, hogy ne maradjon mag a főzetben. Forraljuk tovább a lepasszírozott epret, amíg szirupos lesz, bevonja a kanalat.
  3. Áztassuk hideg vízbe a zselatinlapokat, majd ha megpuhultak, keverjük teljes felolvadásig a forró eperszirupba. Hagyjuk langyosra hűlni a szirupot gyakran megkeverve, hogy ne csomósodjon össze.
  4. Mérjük ki a joghurtot egy nagy tálba, és apránként keverjük hozzá az eperszirup kétharmadát.
  5. Verjük fel a habtejszínt, és forgassuk bele az epres-joghurtos keverékbe. Ennél a pontnál érdemes megkóstolni a krémet, és ha esetleg szükséges, édesíteni még egy kicsit. (Én általában nem szoktam, de ez függ a gyümölcstől és a célközönség ízlésétől is.:) )
  6. Öntsük a kész krémet a piskótalapra az előkészített tortaformánkba, majd tegyük egy fél órára a hűtőbe kicsit dermedni. Fél óra elteltével biztonsággal a tetejére önthetjük az eperszirup maradékát, már nem fog elegyedni a krémmel (ha kell, ehhez egy kicsit újralangyosíthatjuk, ha már nagyon sűrű lenne). Legalább 5-6 órát, de inkább egy éjszakát pihentessük a tortát, hogy teljesen kidermedjen. Ezután kivehetjük a tortaformából, az oldaláról pedig óvatosan lehúzhatjuk a sütőpapírt vagy celofánt, így az oldala is szép sima lesz.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1111
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 08.

Ajánló

Könnyű, tavaszi-nyári desszertnek ajánlom. A díszítéséhez én az epreket csokoládéba mártottam, ezen kívül habcsókokat, ledarált liofilizált vörösáfonyába forgatott trüffelgolyókat és friss rozmaringdarabokat használtam, de ez már csak a készítő képzeletén múlik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
csipkebogyó 1 recept

Párom nagymamájának készült ez a torta, nagyon könnyű, krémes. A cukrot ki lehet váltani édesítőszerrel, ebben az esetben fontos, hogy hőstabil édesítőt használjunk, a piskótához pedig mindenképpen olyant, amely a cukorral megegyező mértékben édesít.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és az eperzseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...