r
Nosalty Logó

Roston sült pisztráng aiolival, steakburgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Metro
Roston sült pisztráng aiolival, steakburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A steakburgonyához

Az aiolihoz

A pisztránghoz

Összesen 2549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A steakburgonyához

Az aiolihoz

A pisztránghoz

Összesen 5100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A steakburgonyához

Az aiolihoz

A pisztránghoz

Összesen 328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    253.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    181 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    276 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 2549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    506.8 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    362 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2023.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1138 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    552 micro
  • K vitamin:
    313 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 5100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 328 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A steakburgonyához

Az aiolihoz

A pisztránghoz

Elkészítés

A steakburgonyához

  1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük.
  2. Szeletekre vágjuk, és egy kiolajozott tepsibe tesszük. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, fűszerezzük, és 200 fokon 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.
  3. Közben elkészítjük a mártást.

Az aiolihoz

  1. Egy mozsárban pépes állagúra törjük a fokhagymákat egy kevés sóval.
  2. Egy másik tálkába öntjük a tojássárgájákat, a mustárt, és apránként, gyors kavarás mellett az olívaolajat.
  3. Ha elfogyott az olívaolaj, és elértük a kívánt állagot, hozzákeverjük a citromlevet és a fűszereket.

A pisztránghoz

  1. A pisztrángokat megtisztítjuk, és mindkét felüket beirdaljuk.
  2. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, fűszerezzük, majd a belsejükbe apró szeletekre vágott fokhagymákat dugunk.
  3. Oldalanként 3-5 percig sütjük, majd a steakburgonyával, aiolival és egy kevés salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7255
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazi nyárbúcsúztató fogás friss pisztránggal, ropogós steakburgonyával, aiolival.

Hozzávalók

A steakburgonyához

Az aiolihoz

A pisztránghoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...