r
Nosalty Logó

Rosie meggytortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
0 csillag • 0 értékelés •0 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NdeeDeville
Rosie meggytortája
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 167 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 1999 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 167 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 1999 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Készítünk egy piskótát. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A cukrot a sárgájával szintén géppel elkeverjük addig, amíg kifehéredik. Óvatosan aláforgatjuk a fehérjét, majd óvatosan hozzáadagoljuk a lisztet és egy pici sütőport. Az egészet egy kivajazott, kilisztezett 28 cm-es csatos tortaformába öntjük, és szép egyenletesen eloszlatjuk. 160 fokon, légkeveréssel tűpróbáig sütjük, ha halványbarna a teteje, valószínűleg jó. Hamar megsül, mert vékony!
  2. A vaníliapudingot a tejjel és cukorral elkészítjük, majd hagyjuk lehűlni (vízfürdővel gyorsítani szoktam), közben néha megkeverjük, hogy ne hártyásodjon be a teteje. A margarint a porcukorral jól elkeverjük, majd a kihűlt pudingot hozzáadjuk, és simára keverjük. Tipp: mindig a pudingot borítsuk a vajra folyamatosan, és ne fordítva, így könnyebb egyenletesre keverni. Figyelem, ha meleg a puding, ki fog csapódni a vaj, nem lesz jó a krém! Ha kész, a kihűlt piskótán szépen egyenletesen elsimítjuk, és hűtőbe tesszük. Megjegyzés: elkészíthető a süti sima pudinggal is, de tapasztalatom szerint szeleteléskor könnyen lecsúszik róla a gyümölcskocsonya, én ezért, meg az íz kedvéért is ;-) javaslom, hogy áldozzuk rá azt a pici pluszt, és keverjük alá a margarint vagy vajat.
  3. 2 dl langyos vízben feloldunk egy tasak (20 g) étkezési zselatint, amit forráspontig melegítünk, de nem forraljuk, mert nem fog megfelelően zselésíteni. (Megjegyzés: ne kísérletezzünk zseléfixszel, meg mindenféle expressz dolgokkal, mert ebben a vastagságban szét fog csúszni, nem köt meg rendesen.) A meggybefőttet érdemes hűtőben tárolni, ez gyorsabban visszahűti majd a zselatint. A zselatint elkeverjük a meggybefőttel, melyet utána hideg vizes fürdőben néha megkeverve figyeljük, hogy mikor kezd bekocsonyásodni. Ne öntsük teljesen folyékony állapotban a tortára, mert oldalt leszivároghat, és eláztatja a piskótát!
  4. Amint elkezd sűrűbbé (sűrűn folyóssá, ez bizony a vízfürdőtől függően 30-40 perc is lehet) válni a kocsonya, mehet a süti tetejére. Tipp: ha szeretnénk egyenletesen elosztani a meggyet, érdemes kanállal kiszedni és elosztani a tortán, majd óvatosan ráönteni a zselatint. Ha elmozdul, ilyenkor még tudunk igazítani a gyümölcsök helyzetén. Ezután néhány órára hűtőbe tesszük a tortát, hogy teljesen bekocsonyásodjon. Ha kész, meghintjük kókuszreszelékkel.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3596
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rosie meggytortája
NdeeDeville 22 recept

Sosem szerettem a kész, bolti gyümölcstorta alapra némi zseléfix segítségével összedobált gyors gyümölcstortákat. Számomra a gyümölcstorta rendes gyümölcskocsonyával készül, úgy, ahogy anyumtól tanultam. Az ő tiszteletére teszem most ezen a néven közzé, remélem a neten is olyan népszerű lesz, mint ismerőseim körében.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!