Rosie meggytortája
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NdeeDeville
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tésztához
-
14g tojás17 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Krémhez
-
14 kcal
-
42g tej23 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
1g porcukor2 kcal
-
3g sütőmargarin24 kcal
Tetejére
-
58g meggybefőtt42 kcal
-
2g zselatin6 kcal
-
17g víz0 kcal
-
2 kcal
Összesen
167
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Krémhez
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
40g sütőmargarin287 kcal
Tetejére
-
700g meggybefőtt504 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
200g víz0 kcal
-
20 kcal
Összesen
1999
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tésztához
-
9.2g tojás12 kcal
-
1.7g cukor6 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Krémhez
-
2.5g vaníliás pudingpor10 kcal
-
27.9g tej16 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
0.4g porcukor2 kcal
-
2.2g sütőmargarin16 kcal
Tetejére
-
39g meggybefőtt28 kcal
-
1.1g zselatin4 kcal
-
11.1g víz0 kcal
-
0.2g kókuszreszelék1 kcal
Összesen
113
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 27.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
167
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.9 g
Zsír
-
Összesen 58.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1592.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 668 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 350 mg
-
Nátrium 472 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 293.4 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 326.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 560 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 437 mg
-
Retinol - A vitamin: 540 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 244 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 738 micro
Összesen
1999
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 88.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 18.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
3 ek finomliszt
-
1 kávéskanál sütőpor
-
1 csipet só
Krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
5 dl tej
-
4 ek cukor
-
1 ek porcukor
-
4 dkg sütőmargarin
Tetejére
-
2 dl víz
Elkészítés
Tésztához
- Készítünk egy piskótát. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A cukrot a sárgájával szintén géppel elkeverjük addig, amíg kifehéredik. Óvatosan aláforgatjuk a fehérjét, majd óvatosan hozzáadagoljuk a lisztet és egy pici sütőport. Az egészet egy kivajazott, kilisztezett 28 cm-es csatos tortaformába öntjük, és szép egyenletesen eloszlatjuk. 160 fokon, légkeveréssel tűpróbáig sütjük, ha halványbarna a teteje, valószínűleg jó. Hamar megsül, mert vékony!
- A vaníliapudingot a tejjel és cukorral elkészítjük, majd hagyjuk lehűlni (vízfürdővel gyorsítani szoktam), közben néha megkeverjük, hogy ne hártyásodjon be a teteje. A margarint a porcukorral jól elkeverjük, majd a kihűlt pudingot hozzáadjuk, és simára keverjük. Tipp: mindig a pudingot borítsuk a vajra folyamatosan, és ne fordítva, így könnyebb egyenletesre keverni. Figyelem, ha meleg a puding, ki fog csapódni a vaj, nem lesz jó a krém! Ha kész, a kihűlt piskótán szépen egyenletesen elsimítjuk, és hűtőbe tesszük. Megjegyzés: elkészíthető a süti sima pudinggal is, de tapasztalatom szerint szeleteléskor könnyen lecsúszik róla a gyümölcskocsonya, én ezért, meg az íz kedvéért is ;-) javaslom, hogy áldozzuk rá azt a pici pluszt, és keverjük alá a margarint vagy vajat.
- 2 dl langyos vízben feloldunk egy tasak (20 g) étkezési zselatint, amit forráspontig melegítünk, de nem forraljuk, mert nem fog megfelelően zselésíteni. (Megjegyzés: ne kísérletezzünk zseléfixszel, meg mindenféle expressz dolgokkal, mert ebben a vastagságban szét fog csúszni, nem köt meg rendesen.) A meggybefőttet érdemes hűtőben tárolni, ez gyorsabban visszahűti majd a zselatint. A zselatint elkeverjük a meggybefőttel, melyet utána hideg vizes fürdőben néha megkeverve figyeljük, hogy mikor kezd bekocsonyásodni. Ne öntsük teljesen folyékony állapotban a tortára, mert oldalt leszivároghat, és eláztatja a piskótát!
- Amint elkezd sűrűbbé (sűrűn folyóssá, ez bizony a vízfürdőtől függően 30-40 perc is lehet) válni a kocsonya, mehet a süti tetejére. Tipp: ha szeretnénk egyenletesen elosztani a meggyet, érdemes kanállal kiszedni és elosztani a tortán, majd óvatosan ráönteni a zselatint. Ha elmozdul, ilyenkor még tudunk igazítani a gyümölcsök helyzetén. Ezután néhány órára hűtőbe tesszük a tortát, hogy teljesen bekocsonyásodjon. Ha kész, meghintjük kókuszreszelékkel.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 101
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3589
- Feltöltés dátuma: 2020. május 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NdeeDeville
22 recept
Sosem szerettem a kész, bolti gyümölcstorta alapra némi zseléfix segítségével összedobált gyors gyümölcstortákat. Számomra a gyümölcstorta rendes gyümölcskocsonyával készül, úgy, ahogy anyumtól tanultam. Az ő tiszteletére teszem most ezen a néven közzé, remélem a neten is olyan népszerű lesz, mint ismerőseim körében.