r
Nosalty Logó

Rosé kacsamell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Tomatotree
Rosé kacsamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1316 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 164 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3519.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1743 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    712.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1316 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, szárazra törölt kacsamelleket kettévágjuk.
  2. A bőrös oldalukon beirdaljuk, majd mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk, és a kakukkfűből meg a rozmaringból lecsipegetett levelekkel gazdagon megszórjuk. Kicsit félretesszük, hogy a fűszerek átjárják.
  3. Amikor a sütésre kerül a sor, a bőrös oldalukkal lefelé mindenféle zsiradék nélkül 2 fél kacsamellet beleteszünk egy nagy serpenyőbe, és egy másik serpenyőt teszünk rá, talpával lefelé, nehezéknek. Csak ekkor kezdjük melegíteni, elegendő zsír fog kisülni belőle. 3-4 perc után átfordítjuk, és a húsos oldalát is ugyanennyi ideig, ugyanúgy lepréselve sütjük. Majd kitesszük pihenni egy tálra, ekkor még távozik belőle némi nedvesség.
  4. Ha jobban átsütve szeretjük, akkor tegyük be a sütőbe, fólia alatt kb. 200 fokon még 10 percre. Ezt követően ugyancsak pihentessük szeletelés előtt. Ferdén szeleteljük vékony szeletekre.
  5. Vörösboros lilakáposztás rétessel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 26368
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 30.

Ajánló

Én sem hittem el először, hogy a kacsamell ennyi idő alatt átsül, pedig de. Akkor marad rosé színű, ha a sütőben már nem sütjük tovább, de nálunk családi kívánságra még kapott utósütést.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rosé kacsamell
Tomatotree 262 recept

Egyszerűbb, mint gondolnánk, és ünnepi eledel. Vörösboros lilakáposztás rétessel tálaljuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...