Ropogós sós kocka - gluténmentes
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyihaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
952
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
3812
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 65.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 816.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 451 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 61.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 605 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 572 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 392 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
952
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.2 g
Zsír
-
Összesen 261.3 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 111 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 463 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3265.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 670 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 598 mg
-
Nátrium 1805 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 323 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 244.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2419 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 235 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 352 mg
-
Retinol - A vitamin: 2287 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1569 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 494 micro
Összesen
3812
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 25.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
395
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hozzávalókból összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagolva, egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Másnap 4 cipóra osztjuk a tésztát, ezeket egyenként nagyon vékonyra (késhegynyire) kinyújtjuk.
- Sütőpapíros tepsibe tesszük a lapokat, ott lekenjük tojással, a tetejüket ízlés szerint megszórjuk köménnyel, szezámmaggal vagy mákkal.
- A tepsiben, éles késsel vágjuk kockára a tésztát. (Sütés közben némelyik össze fog sülni, de szépen széttörhetők készre sülve!)
- Forró sütőben pirosra sütjük. A négy cipóból 4 tepsinyi sós lesz (én légkeveréssel 200 fokon sütöttem egyszerre 2 tepsivel).
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 15681
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 20.
Ajánló
Egyszerű, könnyen elkészíthető kis sós minden alkalomra. Fémdobozban sokáig friss marad. Nem lehet megmondani, hogy gm tészta! Tipp: Nagyon szeretem a köményt, de egészben nekem nagy és durva. Így frissen, szórás előtt szoktam apróra vágni. Isteni illata van :). A tészta széle (a nyújtás végett) nem egyenletes, de nem kell vele vesződni, mert amíg kiszedjük a sósakat, a család azonnal el fogja kapkodni :).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
nyihaj
120 recept
A férjem keresztanyukájához voltunk hivatalosak szülinapra, és mivel többen is lisztérzékenyek vagyunk a családban, így nekünk külön sütött sós és édes süteményt is! A recept tőle való, ő pedig egy lisztérzékeny munkatárástól kapta. Schar B lisztet kapott az egyik multiban, így ebből készítette a sütit.