Ropogós gluténmentes Mince lepénykék
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 33% Zsír
Összesen
523
kcal
- 3% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 33% Zsír
Összesen
3146
kcal
- 3% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
17.7g rizsliszt65 kcal
-
5.1g burgonyakeményítő17 kcal
-
2.5g tápiókaliszt9 kcal
-
1.3g xantana5 kcal
-
22.8g vaj163 kcal
-
19g krémsajt47 kcal
-
31.6g mincemeat91 kcal
Összesen
397
kcal
- 3% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 32.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 63.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 8.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
523
kcal
- 3% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 192.5 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 387 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 383.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 329.4 g
-
Cukor 143 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 48.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1231 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 1208 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
3146
kcal
- 3% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 6.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
397
kcal
Hozzávalók
-
14 dkg rizsliszt
-
1 púpozott ek tápiókaliszt
-
1 csapott ek xantana
-
18 dkg vaj
-
15 dkg krémsajt
Elkészítés
- A rizs-, burgonya- és tápiókalisztet egy tálban összekeverjük a xantánával.
- Belegyúrjuk a vajat és a krémsajtot. Puha, nem ragadós tésztát kell kapjunk. Szükség szerint lisztet adhatunk még hozzá.
- Diónyi nagyságú tésztát nyomkodunk minden egyes tortaformácskába, hogy a pereméig érjen.
- 180 Celsius fokra előmelegítjük a sütőt.
- Egy-egy evőkanál mincemeat-et töltünk minden egyes formába.
- A tortaformácskákat különbözőképpen fejezhetjük be: nyitott tetővel, különböző apró kiszúróformákkal levelet, csillagot, bármi mást vághatunk egy előre 5mm vastagra kinyújtott vagy a sütőpapír között kilapított tésztából. Minél hosszabb ideig éri a tésztát a kezünk melege, annál inkább megpuhul. Rácsozhatjuk vagy 5cm átmérőjű pogácsaszaggatóval fedőt vághatunk a tetejére. Egy kis lyukat vágjunk rá, hogy a gőz eltávozhasson.
- 30 perc alatt megsütjük.
- Hagyjuk a formákban hűlni. Ha már kesztyű nélkül is meg tudjuk fogni, akkor óvatosan a tenyerünk felett a sütőformákat fejjel lefelé fordítva oldalt kicsit megnyomva a kezünkbe pottyanthatjuk.
- Porcukorral megszórhatjuk vagy cukormázzal díszíthetjük, esetleg tejszínnel. Attól függően, hogy hogyan díszítjük a lepényeket ,15-18 db lesz belőle.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 896
- Feltöltés dátuma: 2014. december 16.
Ajánló
A lepénykéket üresen is kisüthetjük és puddinggal tölthetjük, vagy bármely más jó bevált töltelékkel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Glutén, diófélék, tojás, bab- és borsóféléktől mentes omlós tészta. A krémsajtos-vajas tészta Amerikából származik. A mince pie sütőforma hasonlít a muffinéhoz, de annál alacsonyabb. 6cm átmérőjű és 1cm magas. Ehhez a kis tortaformák hasonlítanak a leginkább. A tányér bal oldalán a mince pie sütőformában sült lepényék a jobb oldalon kis tortaformákban sült lepénykék láthatóak.