Mincemeat

Mincemeat

Leírás

A mincemeat apróra vágott aszalt gyümölcsök, valamilyen alkohol (brandy, rum, gin) és különféle fűszerek (szerencsendió, fahéj) esetleg marhazsír, marhahús vagy őzhús keveréke. Az eredeti mincemeat mindig tartalmazott húst is, innen ered a neve, mely "apróra vágott hús"-t jelent. Ausztráliában, Kanadában, USA-ban, Írországban és az Egyesült Királyságban népszerű. Mivel sok cukrot is tartalmaz, főleg desszertek elkészítéséhez alkalmazzák. A népszerű "mince pie" is ezzel a keverékkel készült desszert. Karácsonyi sütikhez, muffinokhoz, gyümölcskenyerekhez kiváló.

Mikor vegyem

Ha Angliában járunk, érdemes 1-2 üveggel hazahozni, hiszen a fűszerezése miatt fantasztikus mindenféle karácsonyi sütibe.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben, de mindenképpen hűvös helyen. Tárolása hasonló a lekváréhoz.

100g Mincemeat

fehérjetartalom

1 g

zsírtartalom

2 g

szénhidráttartalom

61 g

víztartalom

0 g

gramm mincemeat?

Top ásványi anyagok

Nátrium

15 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1 g

Zsír

telített zsírsav

2 g

ásványi anyagok

Nátrium

15 mg

szénhidrát

rost

2 g

cukor

57 g

vitaminok

2 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...