Mincemeat
Leírás
A mincemeat apróra vágott aszalt gyümölcsök, valamilyen alkohol (brandy, rum, gin) és különféle fűszerek (szerencsendió, fahéj) esetleg marhazsír, marhahús vagy őzhús keveréke. Az eredeti mincemeat mindig tartalmazott húst is, innen ered a neve, mely "apróra vágott hús"-t jelent. Ausztráliában, Kanadában, USA-ban, Írországban és az Egyesült Királyságban népszerű. Mivel sok cukrot is tartalmaz, főleg desszertek elkészítéséhez alkalmazzák. A népszerű "mince pie" is ezzel a keverékkel készült desszert. Karácsonyi sütikhez, muffinokhoz, gyümölcskenyerekhez kiváló.
Mikor vegyem
Ha Angliában járunk, érdemes 1-2 üveggel hazahozni, hiszen a fűszerezése miatt fantasztikus mindenféle karácsonyi sütibe.
hogyan tároljam
Felbontás után hűtőben, de mindenképpen hűvös helyen. Tárolása hasonló a lekváréhoz.
100g Mincemeat
fehérjetartalom
1 g
zsírtartalom
2 g
szénhidráttartalom
61 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
15 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
1 g
Zsír
telített zsírsav
2 g
ásványi anyagok
Nátrium
15 mg
szénhidrát
rost
2 g
cukor
57 g
vitaminok