r
Nosalty Logó

Ropogós csokis keksz csokidarabkákkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ropogós csokis keksz csokidarabkákkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3482 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    170.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3326.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    754 mg
  • Nátrium
    1903 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.3 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    936 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 3482 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 454 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat (lisztet, szódabikarbónát és sót) egy nagy tálban összekeverjük.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük robotgépben (legalább 3-4 percen keresztül), majd a vajas-cukros krémhez hozzáadjuk a tojást és a vaníliát. Végül a száraz hozzávalókat is beledolgozzuk.
  3. Fakanállal beleforgatjuk a csokidarabokat, hogy egyenletes tésztát kapjunk, majd fagyis kanállal ráadagoljuk a tepsire az egyforma méretű gombóckákat. A gombócok között hagyunk egy kis helyet, mert szépen el fognak terülni maguktól a kekszek.
  4. Amint kellemes barnás színt kapnak a kekszek,és a szélük sötétedni kezd, gyorsan kivesszük a sütőből, nehogy túlsüljenek. 170 fokon 14 perc alatt sültek meg.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 414
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 96400
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A borongós, hideg, nyirkos ősz pont az ilyen meleg, ropogós, falnivaló csokis kekszek időszaka. Ez a keksz vékony és könnyen odaéghet, ezért egyforma méretű gombócot formázok, amihez fagylaltos kanalat használok. Így elkerülhető, hogy a különböző méretű kekszek megégjenek. Kb. 16 csokis keksz lesz belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...