r
Nosalty Logó

Ropogós bagett

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Simon Gábor
bagettek fonott kosárban
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Ropogós bagett

606
Kalória
20.2g
Fehérje
121.5g
Szénhidrátok
2.8g
Zsír
141.1g
Víz
-
Koleszterin
4.3g
Rost
516.7mg
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Ropogós bagett

Összesen 606 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Ropogós bagett

Összesen 1816 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Ropogós bagett

Összesen 208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2136.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    1818 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    141.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 606 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6409.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    5453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    423.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 1816 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

Ropogós bagett

  1. Egy keverőtálba öntsük bele a hideg vizet, morzsoljuk bele az élesztőt, majd kavarjuk el.
  2. Adjuk hozzá a kenyérlisztet és a sót, utána dagasszuk ki alaposan a tésztát.
  3. Letakarva pihentessük max. 1 órát szobahőmérsékleten. Közben hajtogathatunk rajta egyet, vagy laminálhatjuk is félúton.
  4. Ezután mehet be a hűtőbe éjszakára pihenni. Fontos, hogy légmentesen legyen lezárva a kelesztőtál, különben kiszárad és kérges lesz a tészta.
  5. A hűtőből kivéve borítsuk ki enyhén lisztes felületre, majd vágjuk 4-5 egyenlő részre.
  6. Opcionálisan előformázhatjuk, ezután hagyjuk kb. 15 percet pihenni letakarva.
  7. Utána jöhet a végső formázás. Először az egyik oldalt hajtogassuk óvatosan a közepébe, majd rá a másik oldalát. Végül húzzuk át teljesen, és nyomkodjuk össze az alját.
  8. Középről indulva sodorjuk kifelé gyengéden a tésztát. A végeit nyomjuk jobban össze, hogy szép hegyesek legyenek.
  9. Fogjunk egy konyharuhát, amit szórjunk meg rizsliszttel, és tegyük rá a bagettet. Toljuk rá a szélére a konyharuhát, majd mehet mellé a következő. Ez azért fontos, mert így nem fognak összeérni a tészták, és felfelé fognak kelni, nem oldal irányban. Hagyjuk őket letakarva 30-60 percet kelni.
  10. Óvatosan helyezük át a megkelt bagetteket egy tepsire, majd metszük be őket hosszanti irányban.
  11. Előmelegített 250°C-os, begőzölt sütőbe tegyük őket kb. 20 percre sülni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Este bedagasztod, reggel máris sütheted a ropogós, finom bagettet!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!