r
Nosalty Logó

Ropogós bagett

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Simon Gábor
bagettek fonott kosárban
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Ropogós bagett

606
Kalória
20.2g
Fehérje
121.5g
Szénhidrátok
2.8g
Zsír
141.1g
Víz
-
Koleszterin
4.3g
Rost
516.7mg
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Ropogós bagett

Összesen 606 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Ropogós bagett

Összesen 1816 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Ropogós bagett

Összesen 208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2136.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    1818 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    141.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 606 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6409.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    5453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    423.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 1816 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

Ropogós bagett

  1. Egy keverőtálba öntsük bele a hideg vizet, morzsoljuk bele az élesztőt, majd kavarjuk el.
  2. Adjuk hozzá a kenyérlisztet és a sót, utána dagasszuk ki alaposan a tésztát.
  3. Letakarva pihentessük max. 1 órát szobahőmérsékleten. Közben hajtogathatunk rajta egyet, vagy laminálhatjuk is félúton.
  4. Ezután mehet be a hűtőbe éjszakára pihenni. Fontos, hogy légmentesen legyen lezárva a kelesztőtál, különben kiszárad és kérges lesz a tészta.
  5. A hűtőből kivéve borítsuk ki enyhén lisztes felületre, majd vágjuk 4-5 egyenlő részre.
  6. Opcionálisan előformázhatjuk, ezután hagyjuk kb. 15 percet pihenni letakarva.
  7. Utána jöhet a végső formázás. Először az egyik oldalt hajtogassuk óvatosan a közepébe, majd rá a másik oldalát. Végül húzzuk át teljesen, és nyomkodjuk össze az alját.
  8. Középről indulva sodorjuk kifelé gyengéden a tésztát. A végeit nyomjuk jobban össze, hogy szép hegyesek legyenek.
  9. Fogjunk egy konyharuhát, amit szórjunk meg rizsliszttel, és tegyük rá a bagettet. Toljuk rá a szélére a konyharuhát, majd mehet mellé a következő. Ez azért fontos, mert így nem fognak összeérni a tészták, és felfelé fognak kelni, nem oldal irányban. Hagyjuk őket letakarva 30-60 percet kelni.
  10. Óvatosan helyezük át a megkelt bagetteket egy tepsire, majd metszük be őket hosszanti irányban.
  11. Előmelegített 250°C-os, begőzölt sütőbe tegyük őket kb. 20 percre sülni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Este bedagasztod, reggel máris sütheted a ropogós, finom bagettet!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!