r
Nosalty Logó

Robbanós krémes mákos sütemény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Robbanós krémes mákos sütemény
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

1658
Kalória
25.1g
Fehérje
212.7g
Szénhidrátok
79g
Zsír
78.8g
Víz
272.1g
Koleszterin
7.1g
Rost
120.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1658 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6624 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    79 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1871.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 1658 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.3 g

Zsír

  • Összesen
    316 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7486.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    2324 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    2774 mg
  • Nátrium
    1670 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    850.9 g
  • Cukor
    482 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    315.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2596 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2461 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1612 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1555 micro
Összesen 6624 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 315 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A 6 tojássárgáját, 6 evőkanál porcukorral, fél csomag margarinnal habosra keverjük.
  2. A lisztet sütőporral, mákkal elkeverjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  4. A lisztet elkeverjük az egyes pontban írt masszával, és hozzáadjuk a tojásfehérjét, óvatosan keverjük a tojásfehérjét a masszához.
  5. 2 lapot sütünk belőle, olajozott, lisztezett tepsiben, és előmelegített sütőben.
  6. A krémet elkészítjük. A pudingot a rajta levő utasítások szerint elkészítjük. Még a meleg pudighoz adjuk a fél margarint, és elkeverjük.
  7. Teljesen hagyjuk kihűlni, és beletesszük a robbanós cukort és a lereszelt csokoládét. Arra mindenképp ügyeljünk, hogy a puding teljesen hideg legyen, mert akkor a robbanós cukor elolvad, és nem érjük el a hatást, hogy evés közben robban a szánkban a cukor.
  8. Az első lapra rákenjük a pudingot, rátesszük a másik lapot. A tetejére a hozzávalókat tűzön összeforraljuk, és csak rácsurgatjuk a süteményre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A lányomnak akartam egy érdekes krémes meglepetést okozni, a pattogós cukorkákkal bolondítottam meg. A hatás nem marad el, süti evéskor robban a szánkban a cukor. Igazi buli a gyerekeknek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!