r
Nosalty Logó

Robbanós krémes mákos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Robbanós krémes mákos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1658 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6624 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    79 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1871.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 1658 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.3 g

Zsír

  • Összesen
    316 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7486.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    2324 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    2774 mg
  • Nátrium
    1670 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    850.9 g
  • Cukor
    482 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2596 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2461 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1612 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1555 micro
Összesen 6624 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A 6 tojássárgáját, 6 evőkanál porcukorral, fél csomag margarinnal habosra keverjük.
  2. A lisztet sütőporral, mákkal elkeverjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  4. A lisztet elkeverjük az egyes pontban írt masszával, és hozzáadjuk a tojásfehérjét, óvatosan keverjük a tojásfehérjét a masszához.
  5. 2 lapot sütünk belőle, olajozott, lisztezett tepsiben, és előmelegített sütőben.
  6. A krémet elkészítjük. A pudingot a rajta levő utasítások szerint elkészítjük. Még a meleg pudighoz adjuk a fél margarint, és elkeverjük.
  7. Teljesen hagyjuk kihűlni, és beletesszük a robbanós cukort és a lereszelt csokoládét. Arra mindenképp ügyeljünk, hogy a puding teljesen hideg legyen, mert akkor a robbanós cukor elolvad, és nem érjük el a hatást, hogy evés közben robban a szánkban a cukor.
  8. Az első lapra rákenjük a pudingot, rátesszük a másik lapot. A tetejére a hozzávalókat tűzön összeforraljuk, és csak rácsurgatjuk a süteményre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5806
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Ajánló

Gyerek bulikra, zsúrokra. Vagy nekünk felnőtteknek, hogy néha mi is legyünk gyerekek. De jó is volt. Saját recept.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lányomnak akartam egy érdekes krémes meglepetést okozni, a pattogós cukorkákkal bolondítottam meg. A hatás nem marad el, süti evéskor robban a szánkban a cukor. Igazi buli a gyerekeknek.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...