Rizskoch Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
885
Kalória
15.8g
Fehérje
115.5g
Szénhidrátok
38.1g
Zsír
44g
Víz
170.6g
Koleszterin
3.3g
Rost
58.1g
Cukor
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
885
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
3534
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 38.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 705 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.5 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 295 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
885
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.4 g
Zsír
-
Összesen 152.5 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 683 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2820 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 1325 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 579 mg
-
Nátrium 709 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 462 g
-
Cukor 233 mg
-
Élelmi rost 13 mg
Víz
-
Összesen 175.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1181 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 642 micro
-
Kolin: 332 mg
-
Retinol - A vitamin: 1161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 488 micro
Összesen
3534
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 9.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
197
kcal
Elkészítés
- A rizst megmossuk, majd a tejben feltesszük főni, egy csipet sót hozzáadva. Megkeverjük, és kis lángon felforraljuk, vigyázzunk, hogy ki ne fusson a tej. Ha felforrt, akkor takarék lángon, fedő alatt főzzük kb. 20-30 percig. Kétszer-háromszor elég megkeverni.
- A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat. Alaposan kikeverjük, a citromhéjat is beledolgozzuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
- A langyosra hűlt rizshez hozzáöntjük a tojássárgás krémet és az előre beáztatott mazsolát is. Ezután óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, majd egy sütőtálba vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, tetejét elsimítjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. (Ez nekem kb. 30 perc volt.)
- Tálalás előtt kb. 15 percig pihentetjük. Tetejét meghintjük porcukorral, és kockákra vagy szeletekre vágva kínáljuk. (Szerintem langyosan a legfinomabb.) Egy házi sárgabarack vagy egyéb savanykás dzsem/lekvár illik hozzá.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 30 perc
- Sütés ideje: 30 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
A rizskoch a tejberizs továbbfejlesztett változata, nem lehet nem szeretni, vagy megunni! :) Egy igazi klasszikus édesség, amit sokan az iskolai menzákról ismernek. Házi baracklekvárral az igazi.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!