Rizskoch Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
885
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
3534
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 38.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 705 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.5 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 295 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
885
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.4 g
Zsír
-
Összesen 152.5 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 683 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2820 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 1325 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 579 mg
-
Nátrium 709 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 462 g
-
Cukor 233 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 175.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1181 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 642 micro
-
Kolin: 332 mg
-
Retinol - A vitamin: 1161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 488 micro
Összesen
3534
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rizst megmossuk, majd a tejben feltesszük főni, egy csipet sót hozzáadva. Megkeverjük, és kis lángon felforraljuk, vigyázzunk, hogy ki ne fusson a tej. Ha felforrt, akkor takarék lángon, fedő alatt főzzük kb. 20-30 percig. Kétszer-háromszor elég megkeverni.
- A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat. Alaposan kikeverjük, a citromhéjat is beledolgozzuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
- A langyosra hűlt rizshez hozzáöntjük a tojássárgás krémet és az előre beáztatott mazsolát is. Ezután óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, majd egy sütőtálba vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, tetejét elsimítjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. (Ez nekem kb. 30 perc volt.)
- Tálalás előtt kb. 15 percig pihentetjük. Tetejét meghintjük porcukorral, és kockákra vagy szeletekre vágva kínáljuk. (Szerintem langyosan a legfinomabb.) Egy házi sárgabarack vagy egyéb savanykás dzsem/lekvár illik hozzá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 113
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 152
- Össznézettség: 23944
- Feltöltés dátuma: 2016. február 09.
Ajánló
Tipp: Lehet egy tartalmas leves után második fogás, de akár desszertként is kínálhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
A rizskoch a tejberizs továbbfejlesztett változata, nem lehet nem szeretni, vagy megunni! :) Egy igazi klasszikus édesség, amit sokan az iskolai menzákról ismernek. Házi baracklekvárral az igazi.