r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt Zoltán konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
zsirfeka68
Rizsfelfújt Zoltán konyhájából

Hozzávalók

1137
Kalória
29.9g
Fehérje
163.2g
Szénhidrátok
36.3g
Zsír
78.3g
Víz
323.8g
Koleszterin
4.4g
Rost
73.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1137 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 11361 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1612.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 1137 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    298.6 g

Zsír

  • Összesen
    362.9 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    3238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16123.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    5404 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    2812 mg
  • Nátrium
    6959 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1631.8 g
  • Cukor
    739 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    782.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2873 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    595 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2780 micro
  • Kolin:
    2218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2839 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3655 micro
Összesen 11361 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

  1. A rizst átmossuk. A tejet felrakjuk főni a sóval, majd ha kicsit megmelegedett beleöntjük a rizst.
  2. Párszor kevergetjük, ne kapjon oda. Megvárjuk, míg lassú gázon a rizs megfő. A citrom- és narancshéjat lereszeljük. Ezt félretesszük.
  3. Ha a rizs elfőtte a tejet, levesszük. Hagyjuk kb. 20-30 percet hűlni. A tojásokat feltörjük, elválasztva a sárgáját és a fehérjét. Míg hűl a rizs, a tojássárgáját elkeverjük a 40 dkg cukorral.
  4. Jól elkavarvajuk csomómentesre. A lehűlt rizshez hozzáadjuk az elkevert cukros-tojásos mixet és a 20 dkg vajat. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt héjakat, vaníliás cukrot és a mazsolát. A sütőt 170-180 fokra előmelegítjük.
  5. Míg a sütő melegszik, a tojásfehérjét felverjük, de nem teljesen keményre. Hozzáadjuk a fehérjét, nagyon lassan átforgatva, ne törjön meg a hab. Vajjal kikenjük a sütőformát és behintjük zsemlemorzsával. A kész keveréket beleöntjük a tepsibe. Elsimítjuk a tetejét, majd betesszük az előmelegített sütőbe.
  6. Ha a teteje kezd világosbarna lenni, kivesszük. Kb 35-40 perc. A kész finomságnak gyengén ellenőrizzük az állagát, finoman hozzáérve, akkor jó , ha puha a teteje. Meg kell várni, hogy kicsit hűljön, olyan fél óra és lehet szeletelni. Lekvárral, szörp hozzáadásával lehet ízesíteni, ízlés szerint szórhatunk rá porcukrot. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Rizskoch friss málnával

A tejberizsnél már csak egy dolog jobb, mégpedig a sült tejberizs, becses nevén hívva a rizskoch. Ez az a desszert, ami hidegen és melegen is egyaránt mennyei, egyszerűen nem lehet betelni ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!