r
Nosalty Logó

Rigoletto Kovács Györgyitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Rigoletto Kovács Györgyitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4790 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 412 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    233.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5313.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1244 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    2372 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616.4 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 4790 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 412 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral.
  2. A cukrot, vajat és az egész tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és összedolgozzuk.
  3. Nyújtódeszkára rakjuk, amit alaposan belisztezünk, átgyúrjuk, és késhát vastagságúra nyújtjuk. (kb. 2-3 mm). A feléből 5 cm-s, a másik feléből 3,5 cm-s korongokat szaggatunk ki.
  4. A nagyobbik korongot vékonyan megkenjük házi sárgabarack lekvárral, és a diós krémből kis halmot rakunk rá, majd ráhelyezzük a kisebb korongot.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük. Ne pirítsuk meg! Forrón porcukorral meghintjük.

Töltelék

  1. A darált diót, cukrot, vaníliás cukrot pár kanál forró tej hozzáadásával sűrűvé dolgozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3656
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rigoletto Kovács Györgyitől
Kovács Györgyi 57 recept

Nem szeretem ezeket a téli unalmas estéket. Vagy talán mégis. Ilyenkor előkerül nagyi szakácskönyve, és kutakodom benne. Nagyon megtetszett ez a süti. Mindig mosolygok azon, ha a Mama a túlvilágról lát, akkor ugyan milyen jókat kacaghat rajtam. Ugyanis neki biztos érthetően van leírva egy-egy recept, de nekem most is fejtörést okozott az, hogy "késhát vastagságúra " nyújtjuk, meg "felét kisebb, felét nagyobb pogácsa szaggatóvak" kiszúrjuk, meg a "forró sütőben" sütjük. :D Na, de semmi gond, mindent megoldunk! Köszi, Mama, ezért a finom receptért is.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...