Ricottás-chilis polenta sóskamártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
A polentához
-
33g kukoricadara121 kcal
-
167g csirke alaplé12 kcal
-
33g ricotta50 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g chili0 kcal
A sóskához
-
83g sóska13 kcal
-
5g vaj33 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
50g tej28 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tálalás
Összesen
390
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
A polentához
-
200g kukoricadara724 kcal
-
1000g csirke alaplé70 kcal
-
200g ricotta300 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
0g chili0 kcal
A sóskához
-
500g sóska77 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
300g tej168 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tálalás
Összesen
2345
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
A polentához
-
8.3g kukoricadara30 kcal
-
41.5g csirke alaplé3 kcal
-
8.3g ricotta12 kcal
-
4.2g parmezán sajt16 kcal
-
0.6g rozmaring1 kcal
-
1.7g vaj13 kcal
-
0g chili0 kcal
A sóskához
-
20.8g sóska3 kcal
-
1.2g vaj8 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
12.5g tej7 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tálalás
Összesen
97
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1595.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 361 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 291 mg
-
Nátrium 807 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 91 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 278 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 452 micro
Összesen
390
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 85.7 g
Zsír
-
Összesen 118.7 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 317 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9574.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 2168 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 716 mg
-
Foszfor 1747 mg
-
Nátrium 4841 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 546 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1668 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 171 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 905 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 437 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2713 micro
Összesen
2345
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
A polentához
-
1 l csirke alaplé
-
20 dkg ricotta
-
10 dkg parmezán sajt
-
2 szál rozmaring
-
3 ek vaj
A sóskához
Tálalás
Elkészítés
A polentához
- Először a polentát készítjük el: egy lábasban megfőzzük úgy a kukoricadarát, hogy amikor elfő róla az alaplé, folyamatosan utánatöltjük. Legyen puha.
- Ha kész, belekeverjük a ricottát, reszelt parmezánt, apróra vágott szárított chilit vagy chilipelyhet és a friss rozmaringleveleket aprítva. A végén jön a vaj, ezzel krémesítjük, ekkor még folyékony, de nem folyós.
- Egy üvegtálat kibélelünk folpackkal, és beleöntjük a már majdnem kihűlt polentát. Ráhajtjuk a folpackot, és minimum 2 órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.
- A sütőt 200 fokra melegítjük.
- Ha már vágható állapotban van a polenta, hasábokra szeljük, és egy sütőpapírral kibélelt, olívaolajjal meglocsolt tepsibe, egymástól kisebb távolságra helyezzük, majd kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Legalább 2 tepsinyi adag lesz belőle.
A sóskához
- Mielőtt felszelnénk a polentát, elkészítjük a sóskát: vajon megfonnyasztjuk, cukrozzuk, sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük, és két deciliter tejjel felengedjük.
- A maradék egy deci tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet, ezzel besűrítjük a mártást. Ha kell, még további egy kanál vajjal krémesíthetjük, fényesíthetjük.
Tálalás
- A sóskát kisebb tálakba öntjük, mellé egy adag sült krumpli fazonú polentát adunk, amit belemártogathatunk vagy kanalazhatjuk mellé a mártást. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x25
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 230
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 9381
- Feltöltés dátuma: 2015. április 29.
Ajánló
Mártásokkal, szaftos húsokkal, olasz húsételek mellé nagyszerű köret ez a belül puha, kívül roppanós polenta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Ezzel a sült krumplinak álcázott polentával biztosan elfogy még a sóskafőzelék vagy -mártás is. Máskülönben tálalhatjátok spenóttal, ranch öntettel vagy fokhagymás-tejfölös mártogatóssal.