r
Nosalty Logó

Ribizlis szelet Zsuzsanna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ribizlis szelet Zsuzsanna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

krém

tészta

tetejére

Összesen 657 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

krém

tészta

tetejére

Összesen 2624 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

krém

tészta

tetejére

Összesen 249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 657 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    167.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1003.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 2624 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

krém

tészta

tetejére

Elkészítés

krém

  1. A sütőt előmelegítjük 200 °C fokra. A lekvárral megkenjük a tészta felét, majd ráhajtjuk a lekvár nélküli felét. A szélét alaposan összenyomjuk.
  2. A lekvárral töltött leveles tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd villával több helyen megszurkáljuk.
  3. A sütő középső részén 20 percig sütjük, azután a sütő ajtaját résre nyitjuk, és a süteményt 5 percig pihentetjük. Pihentetés után kivesszük, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
  4. A csillagánizst a kristálycukorral elektromos mákdarálóban porrá őröljük, azután a mascarponéhoz keverjük. A krémet a megsült tésztára kenjük, a süteményt felszeleteljük 12 egyforma kockára, majd megszórjuk a megmosott ribizliszemekkel.
  5. Az elkészült süteményt 1-2 órán át hűtőszekrényben érleljük és hidegen tálaljuk.
  6. Tipp: a piros ribizlit helyettesíthetjük fekete ribizlivel, áfonyával, jostával, málnával, eperrel, stb.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1471
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 13.

Ajánló

Az ebéd vagy vacsora utáni kávéhoz, capuccinohoz remek választás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A ribizli a bokrokon várta a sorsát, azonban a gyerekek nem nagyon szemezgettek vele... ekkor érkezett a szomszédasszony piros ribizlis sütije, amelyet pillanatok alatt befaltak. Azóta már magam is többször elkészítettem ezt a különleges, finom süteményt. :)

Hozzávalók

krém

tészta

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...