r
Nosalty Logó

Ribizlis-szedres fehér csokoládé torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Ribizlis-szedres fehér csokoládé torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Díszítéshez

692
Kalória
11.5g
Fehérje
67.7g
Szénhidrátok
42.7g
Zsír
50g
Víz
215.4g
Koleszterin
2.9g
Rost
50g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Díszítéshez

Összesen 692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Díszítéshez

Összesen 5520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Díszítéshez

Összesen 315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    341.6 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1723 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4023.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1239 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1571 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.7 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    400.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    1071 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2149 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1599 micro
Összesen 5520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 315 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukor egyik felével habosra keverjük. A fehérjét kemény habba verjük, amikor már kemény, a cukor felével verjük még 1-2 percig, majd óvatosan beleforgatjuk a sárgáját, végül az átszitált lisztet.
  2. A tortakarikát kikenjük, kilisztezzük, és a tészta masszát belesimítjuk. 180°C-os sütőben kb. 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk a tésztát a formában langyosra hűlni, kivesszük a formából, és 3 lapra vágjuk.
  3. A krémhez a lisztet, a sárgáját egy kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, és a lisztes keverékkel besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a fehér csokoládét, hogy elolvadjon. Ezután hagyjuk a főzött krémet teljesen kihűlni. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a főzött krémet belekeverjük.
  4. A krém egy részével a lapok közül kettőt megkenünk, rájuk ribizlit és szedret szórunk. A 3 lapot egymásra helyezzük, és a maradék krémmel a tortát körbekenjük. Néhány szem gyümölccsel díszítjük a tetejét. Az oldalára szeletelt mandulát simítunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 18-20

A nővérem születésnapjára kerestem tortát, ami jól néz ki, gyümölcsös és nem a megszokott "uncsi" sütik. Ja, és amit talán még én is el tudok készíteni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Hagyományos babgulyás

Legyen szó csirkepaprikásról, rakott káposztáról, paprikás krumpliról vagy más hagyományos ételről, mind a főzés öröme és a jó ízek jegyében születtek. Ilyen lenne ez a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!