r
Nosalty Logó

Ribizlis pound cake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Ribizlis pound cake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3196 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 12784 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1558 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    169 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    455 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 3196 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    313 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6231.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    996 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    3494 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2327.1 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1853 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    828 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1820 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1561 micro
Összesen 12784 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat és a cukrot elektromos habverővel puhára keverjük.
  2. A tojást egyesével hozzáütjük, és minden tojás után tovább dolgozunk rajta.
  3. Hozzáadjuk a sót, a vaníliaaromát majd több részleteben, a kézimixer segítségével a lisztet is beledolgozzuk.
  4. Hozzáadjuk a ribizlit, és fakanállal óvatosan elkeverjük benne.
  5. Vajazott-lisztezett szögletes püspökkenyér formába öntjük a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 1 órán át sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Kivesszük, és rácson langyosra hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7457
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 21.

Ajánló

Ha van kedvünk, akkor egy kis cukormázat is dobhatunk a tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlós, vajas piskóta és fanyar ribizli - nagymamás élmény a forró nyári napokra!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...