Ribizlis-joghurtos süti
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
83g tojás104 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
63g habtejszín183 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
-
94g joghurt57 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
10 kcal
-
45g piros ribizli25 kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
250g habtejszín730 kcal
-
4g habfixáló15 kcal
-
375g joghurt229 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
140g porcukor542 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
180g piros ribizli99 kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
20.9g tojás26 kcal
-
7.6g cukor29 kcal
-
9.5g finomliszt35 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
15.8g habtejszín46 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
23.7g joghurt14 kcal
-
1.3g zselatinfix2 kcal
-
8.9g porcukor34 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
11.4g piros ribizli6 kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 352 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 799.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 331 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.9 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 218.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 317 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 76 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 393 micro
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.1 g
Zsír
-
Összesen 118.9 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1407 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3197.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 872 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 1323 mg
-
Nátrium 677 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 439.6 g
-
Cukor 311 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 875.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1267 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 303 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 981 mg
-
Retinol - A vitamin: 1251 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1571 micro
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Hozzávalók
Tészta
-
6 db tojás
-
12 dkg cukor
-
15 dkg finomliszt
-
2 teáskanál sütőpor
Krém
-
250 ml habtejszín
-
0.5 csomag habfixáló
-
375 g joghurt
-
14 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
180 g piros ribizli
Elkészítés
Tészta
- A tojásfehérjét keményre verjük a cukor felével. (A cukrot csak akkor kezdjük el adagolni hozzá, amikor már elkezd habosodni.)
- A tojások sárgáját kikeverjük a cukor másik felével, majd óvatosan összekeverjük a tojásfehérjével.
- A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a masszába.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és készre sütjük.
Krém
- A habtejszínt felverjük (én cukrászhabot szoktam használni).
- A joghurtot beleöntjük egy nagyobb tálba, hozzáadjuk a cukrokat, és elkeverjük benne. Ezután hozzáadjuk a zselatint, és alaposan összedolgozzuk elektromos habverővel 1-2 perc alatt.
- A joghurtos krémet be is színezhetjük a gyümölccsel. Így magának a krémnek is lesz egy kis gyümölcsös íze: 1-2 evőkanálnyi gyümölcsöt villával összepépesítünk, és belekeverjük a joghurtos krémbe. (Szerintem így finomabb!)
- A Joghurtos krémet és a tejszínt összekeverjük, majd hozzáadjuk a gyümölcsöt.
- Ribizlivel díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25*35
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2498
- Feltöltés dátuma: 2016. július 04.
Ajánló
Ha kertből szedett gyümölcsöt használunk, megmosás után itassuk le róla a vizet, mielőtt hozzáadjuk a krémhez. A piros ribizli helyettesíthető bármilyen gyümölccsel, én elkészítettem már fehér ribizlivel, jostával, eperrel is. De használható szeder, málna, vagy fekete ribizli is. Minden gyümölcs passzol bele! :) A habtejszín lehet 200-250 ml is, ha nagyobb, több krém lesz. A gyümölcsből szerintem 180-220 g között ideális. Ahogy belekeverjük, látható, hogy hogyan oszlik el benne, tehát ízlés szerint módosítható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Igazi nyári finomság! :) A ribizli a kedvenc gyümölcsöm. Mindig keresgéltem recepteket vele, de valahogy egyik sem volt az igazi, szóval csináltam egyet magamnak - és persze a családnak. Mindenki nagyon szereti, vendégvárónak is tökéletes. Friss, nem túl édes, és enyhén fanyar a ribizlitől. Én imádom! :)