r
Nosalty Logó

Ribizlis-joghurtos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rami
Ribizlis-joghurtos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 778 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 3105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 778 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    118.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3197.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1323 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.6 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    875.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    303 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 3105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjét keményre verjük a cukor felével. (A cukrot csak akkor kezdjük el adagolni hozzá, amikor már elkezd habosodni.)
  2. A tojások sárgáját kikeverjük a cukor másik felével, majd óvatosan összekeverjük a tojásfehérjével.
  3. A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a masszába.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és készre sütjük.

Krém

  1. A habtejszínt felverjük (én cukrászhabot szoktam használni).
  2. A joghurtot beleöntjük egy nagyobb tálba, hozzáadjuk a cukrokat, és elkeverjük benne. Ezután hozzáadjuk a zselatint, és alaposan összedolgozzuk elektromos habverővel 1-2 perc alatt.
  3. A joghurtos krémet be is színezhetjük a gyümölccsel. Így magának a krémnek is lesz egy kis gyümölcsös íze: 1-2 evőkanálnyi gyümölcsöt villával összepépesítünk, és belekeverjük a joghurtos krémbe. (Szerintem így finomabb!)
  4. A Joghurtos krémet és a tejszínt összekeverjük, majd hozzáadjuk a gyümölcsöt.
  5. Ribizlivel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25*35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2498
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 04.

Ajánló

Ha kertből szedett gyümölcsöt használunk, megmosás után itassuk le róla a vizet, mielőtt hozzáadjuk a krémhez.  A piros ribizli helyettesíthető bármilyen gyümölccsel, én elkészítettem már fehér ribizlivel, jostával, eperrel is. De használható szeder, málna, vagy fekete ribizli is. Minden gyümölcs passzol bele! :) A habtejszín lehet 200-250 ml is, ha nagyobb, több krém lesz. A gyümölcsből szerintem 180-220 g között ideális. Ahogy belekeverjük, látható, hogy hogyan oszlik el benne, tehát ízlés szerint módosítható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi nyári finomság! :) A ribizli a kedvenc gyümölcsöm. Mindig keresgéltem recepteket vele, de valahogy egyik sem volt az igazi, szóval csináltam egyet magamnak - és persze a családnak. Mindenki nagyon szereti, vendégvárónak is tökéletes. Friss, nem túl édes, és enyhén fanyar a ribizlitől. Én imádom! :)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...