r
Nosalty Logó

Ribizlis charlotte

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Ribizlis charlotte
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A töltelékhez

898
Kalória
19.7g
Fehérje
104.9g
Szénhidrátok
46.1g
Zsír
303.5g
Víz
328.5g
Koleszterin
5.2g
Rost
76.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Összesen 898 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Összesen 3587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Összesen 183 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    303.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 898 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    184.4 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3708.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1151 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1454 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.5 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1214.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1794 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1761 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1185 micro
Összesen 3587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

A piskótatekercshez

  1. A hozzávalókból elkészítjük a piskóta tekercset.
  2. Ha kihűlt, lekvárral megkenjük, szeleteljük.
  3. Egy tálat kibélelünk folpackkal, körberakjuk piskóta szeletekkel, az aljára is teszünk. Ami marad, a tetejére kell.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük. Egy pohárnyit félre teszünk díszíteni.
  5. A joghurtot egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a gyümölcslevet, mikróban meglangyosítjuk.
  6. Feloldjuk benne a zselatint, majd a cukrot.
  7. Lassan adagolva beleforgatjuk a tejszínhabot.
  8. A ribizliből pár szemet díszítéshez félreteszünk, a többit a masszába lazán belekeverjük. Ekkor már érezhetően keményedik a massza.
  9. Beletöltjük a piskótával kirakott tálba, kicsit megrázogatjuk, hogy tömörüljön, és a maradék tekercsekkel betakarjuk.
  10. Nem baj, ha nem fedi be teljesen. Folpackal befedjük, irány a hűtő. 2-3 óra múlva tálcára borítjuk, a maradék tejszínhabbal és ribizlivel megdíszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30

A  kis menyemnek volt májusban a születésnapja, és szerettem volna meglepni egy joghurtos, laza, könnyű finomsággal! Annyira jól sikerült a meglepetés, hogy nem igazán tudott enni sem belőle, a ribizliben lévő apró magocskák miatt. Most 3 hetes a pici unokám, és annyira vigyáznia kell szegénykémnek, hogy mit eszik meg, mert a Bence baba nagyon hasfájós. Nekem ez bizony elkerülte a figyelmemet! Persze azért nem maradt meg a süti, mert a család többi tagja az utolsó morzsáig elfogyasztotta, csak szegény ünnepelt nem sokat ehetett belőle. Hát ennyi a sztori.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!