r
Nosalty Logó

Ribizlis charlotte

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Ribizlis charlotte
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A töltelékhez

898
Kalória
19.7g
Fehérje
104.9g
Szénhidrátok
46.1g
Zsír
303.5g
Víz
328.5g
Koleszterin
5.2g
Rost
76.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Összesen 898 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Összesen 3587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Összesen 183 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    303.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 898 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    184.4 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3708.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1151 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1454 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.5 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1214.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1794 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1761 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1185 micro
Összesen 3587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

A piskótatekercshez

  1. A hozzávalókból elkészítjük a piskóta tekercset.
  2. Ha kihűlt, lekvárral megkenjük, szeleteljük.
  3. Egy tálat kibélelünk folpackkal, körberakjuk piskóta szeletekkel, az aljára is teszünk. Ami marad, a tetejére kell.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük. Egy pohárnyit félre teszünk díszíteni.
  5. A joghurtot egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a gyümölcslevet, mikróban meglangyosítjuk.
  6. Feloldjuk benne a zselatint, majd a cukrot.
  7. Lassan adagolva beleforgatjuk a tejszínhabot.
  8. A ribizliből pár szemet díszítéshez félreteszünk, a többit a masszába lazán belekeverjük. Ekkor már érezhetően keményedik a massza.
  9. Beletöltjük a piskótával kirakott tálba, kicsit megrázogatjuk, hogy tömörüljön, és a maradék tekercsekkel betakarjuk.
  10. Nem baj, ha nem fedi be teljesen. Folpackal befedjük, irány a hűtő. 2-3 óra múlva tálcára borítjuk, a maradék tejszínhabbal és ribizlivel megdíszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30

A  kis menyemnek volt májusban a születésnapja, és szerettem volna meglepni egy joghurtos, laza, könnyű finomsággal! Annyira jól sikerült a meglepetés, hogy nem igazán tudott enni sem belőle, a ribizliben lévő apró magocskák miatt. Most 3 hetes a pici unokám, és annyira vigyáznia kell szegénykémnek, hogy mit eszik meg, mert a Bence baba nagyon hasfájós. Nekem ez bizony elkerülte a figyelmemet! Persze azért nem maradt meg a süti, mert a család többi tagja az utolsó morzsáig elfogyasztotta, csak szegény ünnepelt nem sokat ehetett belőle. Hát ennyi a sztori.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres Royal Charlotte-torta

A lekváros piskótatekercs mindannyiunk gyermekkori kedvence. Képzeljétek el, hogy ehhez az eredetileg francia mesterszakács által, az angol IV. György udvarában készült sütihez most ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Egy tipp, amitől sokkal szebb lesz a kaszinótojás és a...

Bár mindenki másképp ünnepli a húsvétot, a kaszinótojás vagy töltött tojás igen sok családban szerves része a húsvéti menüsornak. Kicsit pepecselős, de minden rászánt percet megér, mi pedig mutatunk egy tuti Napi Tippet, amivel még pár szinttel feljebb emelheted!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!