r
Nosalty Logó

Ribizlilekváros csokoládés szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panno
Ribizlilekváros csokoládés szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 796 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 3180 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 377 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 796 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    226.1 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3428.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    1569 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.5 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 3180 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A csokit és a felkockázott vajat vízgőz felett felolvasztjuk.
  2. Míg hűl, kibélelünk sütőpapírral egy 23 cm átmérőjű tortaformát, az oldalát pedig kikenjük vajjal, és belisztezzük.
  3. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  4. Ha langyosra hűlt az olvasztott csokink, belekeverjük a tojássárgákat, az őrölt mandulát és a likőrt (ha teszünk bele).
  5. A tojásfehérjét csipet sóval félkeményre verjük, majd fokozatosan hozzáadagolva a cukrot addig veretjük a géppel, míg fényes, kemény habot kapunk.
  6. Pár evőkanál habbal fellazítjuk a csokis-mandulás masszát. A robotgép legalacsonyabb fokozatára kapcsolva, lassan, fokozatosan hozzáadagoljuk ezt a krémet a fehérjehabhoz.
  7. Öntsük a masszát a tortaformába, simítsuk el a tetejét, és süssük kb. 35-35 percig, míg éppen megszilárdul a tészta. Mielőtt kivesszük, végezzünk tűpróbát. Formában hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1701
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 28.

Ajánló

Kihűlés után én randomszerűen felkockáztam, és megkentem felforrósított ribiszkelekvárral a tetejét. Az eredeti recept kakaóporral szórja meg, és tejszínhabbal tálalja. Lehet választani.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elképesztően csokis, tartalmas, ám egyáltalán nem száraz, harmadnap is légiesen puha csokitorta, ami (nem utolsó sorban) nem tartalmaz lisztet. (GoodFood magazine: 101 torta és sütemény)

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...