Ribizlilekvár Pogácsa konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g piros ribizli274 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
9 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
674
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g piros ribizli549 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
18 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Összesen
1350
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
80.3g piros ribizli44 kcal
-
16.1g cukor62 kcal
-
0.5g zselésítő befőzőszer1 kcal
-
3.2g citromlé1 kcal
Összesen
108
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 490.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.9 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 429.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 209 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 233 micro
Összesen
674
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 980.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 328 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 434 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 341.8 g
-
Cukor 277 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 859.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 417 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 467 micro
Összesen
1350
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 78.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 69 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
-
1 kg piros ribizli
-
20 dkg cukor
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A ribizlit megmossuk, nyersen leszemezzük. 1 kiló tisztán mért gyümölcshöz 20 deka cukrot mérünk ki.
- A cukor felével összekeverjük a gyümölcsöt, és pár órát (esetleg egy éjszakát) állni hagyjuk.
- Másnap a befőttes üvegeket sterilizáljuk: 10 percre maximális fokozatra berakjuk a mikróba.
- A cukor másik felét összekeverjük a pektinnel (nekem a 6 gramm, ami 1 kiló gyümölcshöz kell, kb. 1 púpos teáskanálnyi).
- A ribizlit 15 percet főzzük. Ezután hozzáadjuk folyamatos keverés közben a cukor másik felét, amibe előtte belekevertünk a pektint. További 5 percet főzzük, a végén hozzáadunk 1 citrom levét (ez tovább sűríti).
- A sterilizált üvegekbe színültig töltjük, rácsavarjuk a tetejüket, azonnal fejre állítjuk, bebugyolálva hagyjuk kihűlni. Másnap mehet a polcra, miután letörölgettük, felcímkéztük.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1987
- Feltöltés dátuma: 2015. július 12.
Ajánló
Évek óta így főzök be minden gyümölcsöt. Soha nem használok semmilyen tartósítószert. Nem romlott még meg egyetlen üvegem sem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
391 recept
Mióta rátaláltam a Kaldeneker féle pektinre, csak ezt használom a befőzéshez. Gyorsan elkészül a lekvár, nem kell szétfőzni, remek az állaga, megmarad a gyümölcs illata és íze.