r
Nosalty Logó

Ribizlilekvár Pogácsa konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pogácsa
Ribizlilekvár Pogácsa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 674 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1350 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 674 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.8 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    859.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    417 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 1350 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ribizlit megmossuk, nyersen leszemezzük. 1 kiló tisztán mért gyümölcshöz 20 deka cukrot mérünk ki.
  2. A cukor felével összekeverjük a gyümölcsöt, és pár órát (esetleg egy éjszakát) állni hagyjuk.
  3. Másnap a befőttes üvegeket sterilizáljuk: 10 percre maximális fokozatra berakjuk a mikróba.
  4. A cukor másik felét összekeverjük a pektinnel (nekem a 6 gramm, ami 1 kiló gyümölcshöz kell, kb. 1 púpos teáskanálnyi).
  5. A ribizlit 15 percet főzzük. Ezután hozzáadjuk folyamatos keverés közben a cukor másik felét, amibe előtte belekevertünk a pektint. További 5 percet főzzük, a végén hozzáadunk 1 citrom levét (ez tovább sűríti).
  6. A sterilizált üvegekbe színültig töltjük, rácsavarjuk a tetejüket, azonnal fejre állítjuk, bebugyolálva hagyjuk kihűlni. Másnap mehet a polcra, miután letörölgettük, felcímkéztük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1987
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 12.

Ajánló

Évek óta így főzök be minden gyümölcsöt. Soha nem használok semmilyen tartósítószert. Nem romlott még meg egyetlen üvegem sem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ribizlilekvár Pogácsa konyhájából
Pogácsa 391 recept

Mióta rátaláltam a Kaldeneker féle pektinre, csak ezt használom a befőzéshez. Gyorsan elkészül a lekvár, nem kell szétfőzni, remek az állaga, megmarad a gyümölcs illata és íze. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...