r
Nosalty Logó

Resztelt csirkemáj 4. - szívvel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Cafika
Resztelt csirkemáj 4. - szívvel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 825 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5493 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    986 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5483 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 275 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2435 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1538 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16480 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2959 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 825 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2170 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    26 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat/szivet megtisztítjuk, hideg vízben leöblítjük, lecsöpögtetjük.
  2. A hagymát megpucoljuk, apróra metéljük.
  3. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre sütjük.
  4. Hozzáadjuk a csirkemájat/szivet, picit megkapatjuk, majd óvatosan megfordítjuk őket, kb. 5 percig rotyogtatjuk őket.
  5. Hozzáadjuk a babérlevelet, a fehérbort, óvatosan megkeverjük, majd fedővel félig lefedjük, és kis lángon kb. 15 percig pároljuk, néha, néha megkeverjük.
  6. Sózzuk, borsozzuk. Ha túl sok a leve, fedő nélkül még 5 percig forraljuk. Tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 27090
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 29.

Ajánló

Köretnek párolt rizs illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet az anyósomtól tanultam, és ma már csak így készül nálunk a csirkemáj.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...