Resztelt burgonyaköret
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
247
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
994
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
82.6g burgonya48 kcal
-
14g vöröshagyma5 kcal
-
3.3g napraforgó olaj29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
82
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 183.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
247
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 40.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 852 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 472 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 732.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
994
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 70.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
-
5 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A héjától megszabadított burgonyát, kockára vágjuk.
- A vöröshagymát az olajon rózsaszínűre pirítjuk.
- Egy keverőtálba tesszük a burgonyát, ráöntjük a vöröshagymát, meghintjük sóval, őrölt borssal.
- Jól összekeverjük, tepsibe simítjuk.
- Sütőbe toljuk, felső lángon megpirítjuk a tetejét.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 150 alkalommal
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 18468
- Feltöltés dátuma: 2011. november 17.
Ajánló
Jó szívvel ajánlom sültekhez, de főleg disznótoroshoz kiváló köret!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Olaszné Anci
191 recept
Nagyon sokszor készített köretről van szó, amit érdemes elkészíteni, mert nagyon finom és különleges.