Reszelt alma télre helena konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 0% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 106.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.8 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 394.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
236
kcal
- 0% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 251.3 g
-
Cukor 188 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1577 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 486 micro
-
β-crypt 200 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 528 micro
Összesen
945
kcal
- 0% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
46
kcal
Elkészítés
- Az almát lereszeljük, meglocsoljuk citromlével, és összekeverjük.
- Hagyjuk állni, míg levet enged.
- Az alma levét kinyomjuk, tiszta üvegekbe rakjuk, lezárjuk.
- Ha 2-4 üvegünk van, akkor elég, ha lábasba rakjuk, felöntjük vízzel, feltesszük a tűzhelyre, és kb.40 percig dunsztoljuk. Lekapcsoljuk, és hagyjuk benne kihűlni. Ha több üveggel raktunk el, akkor egy mélyebb tepsibe rakjuk az üvegeket, felöntjük vízzel, és berakjuk a sütőbe. Bekapcsoljuk, 150-160 fokon kb. 60 percig dunsztoljuk. Sütőben hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 45
- Össznézettség: 40962
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 06.
Ajánló
Ha savanykásabb az alma, keverhetünk bele cukrot. A cukor is tartosít, és sütésnél kevesebbet kell majd beletenni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
helena26
458 recept
Nagy szél volt, és leverte az almát. Egy kicsit savanykás, ami megfelel pitének, ezért lereszeltem. Nekem egy kicsit barnás lett, mert nem volt itthon citrom.