r
Nosalty Logó

Részeges süti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
tüci
Részeges süti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A habhoz

A díszítéshez

645
Kalória
10.8g
Fehérje
85.4g
Szénhidrátok
30.3g
Zsír
55g
Víz
239g
Koleszterin
2g
Rost
72.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 645 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 6457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 307 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 645 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.7 g

Zsír

  • Összesen
    302.7 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    2390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5559.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1181 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2194 mg
  • Nátrium
    1514 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    854.2 g
  • Cukor
    721 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    549.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2971 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    500 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    1882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2830 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1657 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2829 micro
Összesen 6457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 307 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta elkészítéséheza tojás fehérjét felverjük a porcukorral és a tojás sárgájával, majd belekeverjük a kakaóport, a fél csomag sütőport és a lisztet.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és a 165 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre.
  3. A krém elkészítéséhez egy kisebb tálban kikeverjük a tojás sárgáját a vaníliás pudinggal, a tejjel, a vaníliás cukorral, majd ezt gőz felett főzzük, amíg megkeményedik. Hagyjuk kihűlni.
  4. A csomag margarint habosra keverjük a porcukorral, majd apránként hozzákeverjük az előbb elkészített és kihűlt pudingos masszát. Ezt rákenjük a piskótára.
  5. Majd elkészítjük a habot: felverjük a tojás fehérjét porcukorral, majd ezt is gőz felett keményre főzzük.
  6. Kanalanként rárakjuk a krémre. (Nem szabad sokat kenegetni, mert a forró hab olvasztja a margarint.)
  7. A tetejére reszelünk csokoládét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20

Férjem kedvence, de csak akkor ha a krém és a hab magasabb, mint a piskóta. Múlt hónapban voltunk anyósomnál és végre megértettem, miért ez a kedvenc. Egész úton hazafele csak azon bánkódtam, hogy nem ettem még egy szeletet belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!