r
Nosalty Logó

Részeges süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tüci
Részeges süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 645 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 6457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 307 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 645 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.7 g

Zsír

  • Összesen
    302.7 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    2390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5559.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1181 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2194 mg
  • Nátrium
    1514 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    854.2 g
  • Cukor
    721 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2971 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    500 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    1882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2830 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1657 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2829 micro
Összesen 6457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A habhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta elkészítéséheza tojás fehérjét felverjük a porcukorral és a tojás sárgájával, majd belekeverjük a kakaóport, a fél csomag sütőport és a lisztet.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és a 165 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre.
  3. A krém elkészítéséhez egy kisebb tálban kikeverjük a tojás sárgáját a vaníliás pudinggal, a tejjel, a vaníliás cukorral, majd ezt gőz felett főzzük, amíg megkeményedik. Hagyjuk kihűlni.
  4. A csomag margarint habosra keverjük a porcukorral, majd apránként hozzákeverjük az előbb elkészített és kihűlt pudingos masszát. Ezt rákenjük a piskótára.
  5. Majd elkészítjük a habot: felverjük a tojás fehérjét porcukorral, majd ezt is gőz felett keményre főzzük.
  6. Kanalanként rárakjuk a krémre. (Nem szabad sokat kenegetni, mert a forró hab olvasztja a margarint.)
  7. A tetejére reszelünk csokoládét.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 30909
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 20.

Ajánló

Kimondottan édesszájúaknak. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem kedvence, de csak akkor ha a krém és a hab magasabb, mint a piskóta. Múlt hónapban voltunk anyósomnál és végre megértettem, miért ez a kedvenc. Egész úton hazafele csak azon bánkódtam, hogy nem ettem még egy szeletet belőle.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A habhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...