r
Nosalty Logó

Részeges sertéscomb avagy vörösboros-gombás marha röfiből

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
kisgordon
Részeges sertéscomb avagy vörösboros-gombás marha röfiből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1338 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    251 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 336 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2502.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1569 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1004 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    739 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2514 micro
Összesen 1338 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst és gombát megmossuk és szeleteljük. A combot kicsit vastagabb szeletekre vágjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A húst megklopfoljuk egy picit, és sózzuk, frissen őrölt borssal meghintjük.
  2. Zsírt esetleg olajat forrósítunk egy kb. 24 cm-es serpenyőben (fedője legyen), majd beledobjuk a húst, és fehéredésig sütjük mindkét oldalát, az sem baj, ha pirul egy kicsit. Ezután mehet rá a szeletelt gomba és a petrezselyem fele és egy fél deci bor, sózzuk, borsozzuk, megkavarjuk, lefedjük, közepes lángon pároljuk.
  3. A gomba hamarosan levet ereszt, így sok dolgunk nem lesz vele. Időnként megrázzuk. Mikor a gomba leve elpárolgott és félő, hogy odasül az étel, apránként adagolva felöntjük a borral, míg a hús megpuhul. Max 1 óra. Mikor a szeletek megpuhultak és a bor is elfogyott, lepirítjuk megforgatva a szeleteket, mely a gomba és a karamellizálódott vörösbortól igen pikáns ízt kap. A maradék petrezselyemmel megszórva serpenyős burgonyával krokettel vagy rizzsel tálaljuk.
  4. A palackban maradt borral jó ízűen elfogyasztjuk!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2534
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Részeges sertéscomb avagy vörösboros-gombás marha röfiből
kisgordon 8 recept

Régóta vágytam már egy vörösboros marhaszeletre sok gombával, de látva a magas marhahús árakat, úgy gondoltam, kipróbálom sertéssel a nálunk már tradicionális receptet. Bízva abban, hogy hasonló ízhatást elérthetek az olcsóbb alapanyaggal is. Nos, az eredmény meggyőzött!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...