Részeges réteges szeletek Inom konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
"Inom"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
47g tojásfehérje24 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
25g dió164 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
23g tojássárgája75 kcal
-
57 kcal
-
100g tej56 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
42g keksz175 kcal
-
17g rum39 kcal
-
25g csokoládé137 kcal
Összesen
1270
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
280g tojásfehérje146 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
150g dió981 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
140g tojássárgája451 kcal
-
343 kcal
-
600g tej336 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
250g keksz1048 kcal
-
100g rum231 kcal
-
150g csokoládé819 kcal
Összesen
7616
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
11.4g tojásfehérje6 kcal
-
8.2g cukor32 kcal
-
6.1g dió40 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
5.7g tojássárgája18 kcal
-
3.7g vaníliás pudingpor14 kcal
-
24.5g tej14 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
8.2g margarin59 kcal
-
8.2g porcukor32 kcal
-
10.2g keksz43 kcal
-
4.1g rum9 kcal
-
6.1g csokoládé33 kcal
Összesen
311
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 61.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1345.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 337 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 452 mg
-
Nátrium 431 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.8 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 73.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 363 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 343 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 268 micro
Összesen
1270
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.7 g
Zsír
-
Összesen 371.6 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 127 g
-
Koleszterin 1531 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8070.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 2022 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 524 mg
-
Foszfor 2714 mg
-
Nátrium 2587 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 887 g
-
Cukor 549 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 442.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2176 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 305 micro
-
K vitamin: 203 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 384 micro
-
Kolin: 1243 mg
-
Retinol - A vitamin: 2055 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 1400 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1605 micro
Összesen
7616
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
311
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
7 db tojásfehérje
-
20 dkg cukor
-
15 dkg dió
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
7 db tojássárgája
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
6 dl tej
-
1 evőkanál finomliszt
-
20 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
25 dkg keksz
-
1 dl rum
-
15 dkg csokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzákeverjük a sütőporral és a liszttel elkevert diót, majd, mint a piskótát, megsütjük.
- A pudingport simára keverjük a cukorral, a tojások sárgájával, a liszttel és a tejjel, majd megfőzzük, és hagyjuk kihűlni.
- A margarint habosra kavarjuk a cukorral, eldolgozzuk a pudinggal. A krém felét a diós tésztára kenjük.
- A kekszet megforgatjuk a rumban, majd a krémre fektetjük szorosan egymás mellé.
- A krém megmaradt részébe belekeverjük az olvasztott csokoládét, és a kekszes rétegre kenjük. Reszelt csokoládéval díszítjük, csak másnap szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x35
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 721
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 69969
- Feltöltés dátuma: 2013. április 05.
Ajánló
Mivel ebből a süteményből gyerekek is ettek, rumaromával helyettesítettem a rumot. Az üvegcse rumaroma felét használtam fel egy dl tejjel elkeverve, amit kissé megmelegítettem. A megmaradt keveréket az olvasztott csokihoz kevertem, majd így ízesítettem a krémet. Nem pocsékoltam semmit, és a krém is ízletesebb lett.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
"Inom"
70 recept
Az eredeti recept a Rozáliáé.