r
Nosalty Logó

Részeg szelet 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Részeg szelet 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 989 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 5937 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    472 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 989 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    113.2 g

Zsír

  • Összesen
    304.1 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    2390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7219.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    1685 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    2830 mg
  • Nátrium
    2009 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    707.7 g
  • Cukor
    583 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2971 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    500 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    1887 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2830 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1657 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2836 micro
Összesen 5937 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a porcukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a réteslisztet, a sütőport, a bort, a kakaóport és egy csipet sót.
  3. A tojások fehérjét felverjük, óvatosan a lisztes masszához keverjük. Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, és megsütjük.
  4. A krémhez a tojások sárgáját csomómentesre keverjük a vaníliás cukorral, a liszttel és a tejjel, sűrű krémmé főzzük, és hűtjük.
  5. A margarint a porcukorral habosra keverjük, aztán a két masszát összedolgozzuk.
  6. A kihűlt tésztalapra rákenjük a krémet.
  7. A habhoz a tojások fehérjét, a vaníliacukrot és a porcukrot kemény habbá verjük.
  8. A habot a krémre kenjünk, a tetejére csokoládét reszelünk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 23868
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 16.

Ajánló

Fogyasztás előtt érdemes 12 órát állni hagyni. Vizes késsel szeleteljük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Életem első "bonyolultabb" süteményét családi összejövetelre készítettem el, azóta többször megsütöttem, nagyon népszerű édesség.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...