r
Nosalty Logó

Részben paleo aszalt gyümölcsös kalács

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
helly77
Részben paleo aszalt gyümölcsös kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1753 kcal
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 438 kcal
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.9 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    806 micro
  • β-crypt
    200 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 1753 kcal
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a hozzávalókat, utoljára hagyjuk az aszalt gyümölcsöket. Természetesen ha valaki sok aszalt gyümölccsel szereti, nyugodtan tegyen bele! A citrom és az amaretto elhagyható, kinek mi az ízlése!
  2. Pihenni hagyjuk legalább 1 órát meleg helyen.
  3. Mielőtt formába öntjük, zsírozzuk ki a formát vagy sütőpapírral béleljük ki, majdtojássárgájával kenjük be a tetejét.
  4. Előmelegített sütőben sütni hagyjuk. ÉS KÉSZ! JÓ ÉTVÁGYAT!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4980
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 08.

Ajánló

Akinek a paleo étrendjébe belefér az élesztő, az fogyaszthatja ezt a kalácsot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Részben paleo aszalt gyümölcsös kalács
helly77 42 recept

A hozzávalók elég drágák, de nagyon finom és egészséges! Nem nehéz elkészíteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...