r
Nosalty Logó

Répatortás sütinyalóka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Répatortás sütinyalóka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A répatorta alaphoz

A cake pop-hoz

Összesen 395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A répatorta alaphoz

A cake pop-hoz

Összesen 3949 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A répatorta alaphoz

A cake pop-hoz

Összesen 331 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1843 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    202.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3093.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    1571 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2032 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18434 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1081 micro
Összesen 3949 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    648 micro
  • β-karotin
    1545 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

A répatorta alaphoz

A cake pop-hoz

Elkészítés

A répatorta alaphoz

  1. 1. nap:
  2. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
  3. A tojásokat keverjük habosra a cukorral egy mély tálban.
  4. Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, szódabikarbónát, kardamomot, gyömbért, fahéjat és sót, és kavarjuk hozzá a tojásos masszához.
  5. A fenti masszához keverjük hozzá a lereszelt répát, a narancs reszelt héját és az olajat.
  6. Olajozzunk, majd lisztezzünk ki egy őzgerincformát, majd öntsük bele a masszát, és az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  7. Szeletekre vágjuk, majd hagyjuk legalább egy napot fedetlenül pihenni, szikkadni.
  8. 2. nap:
  9. A cake pop összeállításához morzsoljuk össze a felszeletelt sütinket egy tálban, adjuk hozzá a porcukrot és a natúr krémsajtot, majd kézzel gyúrjuk homogén masszává úgy, hogy ne legyen túl lágy, se túl kemény. Tegyük a hűtőbe pihenni legalább fél órára.
  10. A hűtőből kivéve kisebb diónyi nagyságú golyókat formálunk a masszából.
  11. Vízgőz felett egy kis lábasban olvasszuk fel a fehér csokit. Mártsuk bele a nyalókapálcikát vagy hurkapálcikát, szúrjuk bele a sütigolyóba, majd forgassuk meg egy kanál segítségével az olvasztott csokiban, dekoráljuk ízlés szerint, majd állítsuk egy magas falú pohárba száradni. (Tapasztalatom szerint a fehér csoki sokkal sűrűbb felolvasztva, mint az étcsoki, így ennek előnye, hogy tuti nem fog csepegni.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 12521
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Nosalty felkérésére Mikulás közeledtével az egészséges és kreatív Mikulás-csomagokba való süteményekről írtam egy cikket. Többek között ezek a sütigolyók, azaz cake pop-ok, amelyek a fehér csokiburok alatt répatortát rejtenek, kerültek idén az én Mikulás-csomagomba.

Hozzávalók

A répatorta alaphoz

A cake pop-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...