Répatortás sütinyalóka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
A répatorta alaphoz
-
11g tojás14 kcal
-
17g cukor66 kcal
-
4 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
75 kcal
-
25g sárgarépa9 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
7 kcal
-
2g finomliszt5 kcal
A cake pop-hoz
-
1g porcukor5 kcal
-
15g krémsajt38 kcal
-
20g fehér csokoládé108 kcal
-
5g cukorgyöngy19 kcal
Összesen
395
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
A répatorta alaphoz
-
110g tojás138 kcal
-
170g cukor658 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
0 kcal
-
1g kardamom2 kcal
-
1g gyömbér0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
71 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A cake pop-hoz
-
14g porcukor54 kcal
-
150g krémsajt375 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
50g cukorgyöngy194 kcal
Összesen
3949
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
A répatorta alaphoz
-
9.2g tojás12 kcal
-
14.2g cukor55 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
10.1g finomliszt37 kcal
-
0.3g szódabikarbóna0 kcal
-
0.1g kardamom0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.1g napraforgó olaj63 kcal
-
21g sárgarépa8 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
A cake pop-hoz
-
1.2g porcukor5 kcal
-
12.6g krémsajt31 kcal
-
16.8g fehér csokoládé90 kcal
-
4.2g cukorgyöngy16 kcal
Összesen
331
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.4 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 774 micro
-
β-karotin 1843 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
395
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 47.6 g
Zsír
-
Összesen 202.8 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 402 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3093.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 561 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 770 mg
-
Nátrium 1571 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 494 g
-
Cukor 373 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 293.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2032 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 377 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 7736 micro
-
β-karotin 18434 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1081 micro
Összesen
3949
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.4 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 648 micro
-
β-karotin 1545 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
331
kcal
Hozzávalók
A répatorta alaphoz
-
2 db tojás
-
170 g cukor
-
10 g vaníliás cukor
-
120 g finomliszt
-
2 tk szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
1 dl napraforgó olaj
A cake pop-hoz
-
2 ek porcukor
-
20 dkg fehér csokoládé
-
5 ek cukorgyöngy
Elkészítés
A répatorta alaphoz
- 1. nap:
- A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
- A tojásokat keverjük habosra a cukorral egy mély tálban.
- Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, szódabikarbónát, kardamomot, gyömbért, fahéjat és sót, és kavarjuk hozzá a tojásos masszához.
- A fenti masszához keverjük hozzá a lereszelt répát, a narancs reszelt héját és az olajat.
- Olajozzunk, majd lisztezzünk ki egy őzgerincformát, majd öntsük bele a masszát, és az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- Szeletekre vágjuk, majd hagyjuk legalább egy napot fedetlenül pihenni, szikkadni.
- 2. nap:
- A cake pop összeállításához morzsoljuk össze a felszeletelt sütinket egy tálban, adjuk hozzá a porcukrot és a natúr krémsajtot, majd kézzel gyúrjuk homogén masszává úgy, hogy ne legyen túl lágy, se túl kemény. Tegyük a hűtőbe pihenni legalább fél órára.
- A hűtőből kivéve kisebb diónyi nagyságú golyókat formálunk a masszából.
- Vízgőz felett egy kis lábasban olvasszuk fel a fehér csokit. Mártsuk bele a nyalókapálcikát vagy hurkapálcikát, szúrjuk bele a sütigolyóba, majd forgassuk meg egy kanál segítségével az olvasztott csokiban, dekoráljuk ízlés szerint, majd állítsuk egy magas falú pohárba száradni. (Tapasztalatom szerint a fehér csoki sokkal sűrűbb felolvasztva, mint az étcsoki, így ennek előnye, hogy tuti nem fog csepegni.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 12521
- Feltöltés dátuma: 2012. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A Nosalty felkérésére Mikulás közeledtével az egészséges és kreatív Mikulás-csomagokba való süteményekről írtam egy cikket. Többek között ezek a sütigolyók, azaz cake pop-ok, amelyek a fehér csokiburok alatt répatortát rejtenek, kerültek idén az én Mikulás-csomagomba.