r
Nosalty Logó

Répatorta muffin citromos krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Répatorta muffin citromos krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 754 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3012 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1161 micro
  • β-karotin
    2766 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 754 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    172.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1919.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    941 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    4643 micro
  • β-karotin
    11063 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 3012 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    432 micro
  • β-karotin
    1029 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A répát megtisztítjuk és lereszeljük.
  2. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket egy tálban összekeverjük.
  3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a lisztes keveréket, és simára keverjük.
  4. Ezután hozzákeverjük a lereszelt répát.
  5. A masszát egyenlően elosztjuk a muffintepsi papírral kibélelt mélyedéseiben, és előmelegített sütőben megsütjük.
  6. A krémhez a citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, egy lábasban hozzáadjuk a cukorhoz, és szirupot főzünk belőle (pár perc, míg a cukor teljesen el nem olvad).
  7. Megvárjuk, míg a cukorszirup teljesen kihűl, és hozzákeverjük a mascarponéhoz. Ezt a citromos krémet a kihűlt muffinok tetejére kanalazzuk (a muffinok tetejét díszíthetjük megmaradt reszelt répával).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 575
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 68669
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sokszor megsütött répatorta receptünk muffinosított változata. Ezalkalommal készítettem hozzá egy citromos krémet is, hogy ne legyen annyira egyhangú. Piskótás puhaságú marad még másnap is. Már ha marad... :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...