Rendhagyó fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 9% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
6 kcal
-
25g barna cukor95 kcal
-
58g tej33 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
6g vaj42 kcal
A tetejére
-
5g tej3 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
Összesen
500
kcal
- 9% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
11g instant élesztő36 kcal
-
150g barna cukor570 kcal
-
350g tej196 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
35g vaj251 kcal
A tetejére
-
30g tej17 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
Összesen
2997
kcal
- 9% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
43.8g finomliszt160 kcal
-
3 kcal
-
13.1g barna cukor50 kcal
-
30.7g tej17 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
A tetejére
-
2.6g tej1 kcal
-
0.9g barna cukor3 kcal
Összesen
262
kcal
- 9% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 17.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
500
kcal
- 9% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.1 g
Zsír
-
Összesen 46.3 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2065.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 680 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 721 mg
-
Nátrium 323 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 558.6 g
-
Cukor 172 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 104.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 317 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 413 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
2997
kcal
- 9% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
11 g instant élesztő
-
150 g barna cukor
-
350 ml tej
-
1 db tojás
-
35 g vaj
A tetejére
-
3 ek tej
-
1 ek barna cukor
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt1 tk cukorral és kb. 150 ml meleg tejjel felfuttatjuk.
- Az egész tojást a vajjal kissé felverjük, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, majd a maradék cukrot és a lisztet.
- Géppel, ill. ha bírjuk, kézzel jól kidolgozzuk. Fóliával letakarjuk, és kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
- Deszkára borítjuk, gyengéden átgyúrjuk, és kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk.
- Fánkszaggatóval kiszúrjuk, majd mindegyik közepétegy kis lyukú szaggatóval kilyukasztjuk.
- Tepsire fektetjük őket, konyharuhával letakarjuk, és fél órát kelesztjük.
- Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra .
- A fánkokat langyos tejjel megkenjük, és némi barna cukorral megszórjuk.
- Sütőbe tesszük, és kb. 30 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 153
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 13725
- Feltöltés dátuma: 2013. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Vicikó
251 recept
Némelyik fánknak füle nőtt a sütőben, és átment maciba. Legalábbis nekem olyanoknak tűntek. Volt olyan maci is amelyiknek csak egy füle nőtt!!! Nagyon-nagyon helyesek lettek.:-))) Bocsánat, de ez kicsúszott. ;-) A fülecskék a fánkok közepének a kiszúrásakor keletkeztek, nem gyúrtam újból össze őket, és csak lazán betettem azokat is a tepsibe. A kelesztéskor, de főleg sülés közben megtalálták aztán újból a helyüket, igaz nem az eredetit, de majdnem. :-)) Szóval, ezek olyan MACIFÁNK-ok! 21 darab lett belőle, és kettő tepsin fért el.