r
Nosalty Logó

Rendhagyó fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Rendhagyó fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 500 kcal
  • 9% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2997 kcal
  • 9% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 262 kcal
  • 9% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 500 kcal
  • 9% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2065.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    680 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.6 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 2997 kcal
  • 9% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt1 tk cukorral és kb. 150 ml meleg tejjel felfuttatjuk.
  2. Az egész tojást a vajjal kissé felverjük, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, majd a maradék cukrot és a lisztet.
  3. Géppel, ill. ha bírjuk, kézzel jól kidolgozzuk. Fóliával letakarjuk, és kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
  4. Deszkára borítjuk, gyengéden átgyúrjuk, és kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk.
  5. Fánkszaggatóval kiszúrjuk, majd mindegyik közepétegy kis lyukú szaggatóval kilyukasztjuk.
  6. Tepsire fektetjük őket, konyharuhával letakarjuk, és fél órát kelesztjük.
  7. Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra .
  8. A fánkokat langyos tejjel megkenjük, és némi barna cukorral megszórjuk.
  9. Sütőbe tesszük, és kb. 30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13725
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rendhagyó fánk
Vicikó 251 recept

Némelyik  fánknak füle nőtt a sütőben, és átment maciba. Legalábbis nekem olyanoknak tűntek. Volt olyan maci is amelyiknek csak egy füle nőtt!!! Nagyon-nagyon helyesek lettek.:-))) Bocsánat, de ez kicsúszott. ;-) A fülecskék a fánkok közepének a kiszúrásakor keletkeztek, nem gyúrtam újból össze őket, és csak lazán betettem azokat is a tepsibe. A kelesztéskor, de főleg sülés közben megtalálták aztán újból a helyüket,  igaz nem az eredetit, de majdnem. :-)) Szóval, ezek olyan MACIFÁNK-ok!  21 darab lett belőle, és kettő tepsin fért el.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...