r
Nosalty Logó

Reform hajtogatott krumplis pogácsa

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Eszti reform konyhája
Reform hajtogatott krumplis pogácsa
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

574
Kalória
20.7g
Fehérje
105.3g
Szénhidrátok
10.7g
Zsír
181.8g
Víz
60g
Koleszterin
14.9g
Rost
8.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 574 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1723 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2417.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    1593 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    181.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 574 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7251.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    552 mg
  • Foszfor
    1641 mg
  • Nátrium
    4780 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    545.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 1723 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

  1. Meghámozzuk, majd negyedekre vágjuk a burgonyát. Sós vízben kb. fél óra alatt puhára főzzük (a főzési idő burgonya fajtájától függően változó). Ezt követően leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
  2. Ha kihűlt, krumplinyomóval szétnyomkodjuk. Beletesszük a lisztet, tojást, olajat és a sót. Jól összegyúrjuk a hozzávalókat, majd ha a tészta még ragacsos, tegyünk bele egy kis lisztet.
  3. Kilisztezett nyújtódeszkára tesszük. Én vastag "kígyó" formájúra szoktam gyúrni, így könnyebb lesz téglalap alakúra sodorni. Sodrás közben néha lessünk be alá, hogy nem tapad-e. Ha igen, szórjunk alá egy kis lisztet (ugyanez vonatkozik a tészta tetejére is).
  4. Most jön a hajtogatás. Először az egyik szélét hajtjuk be a tészta közepéig, majd erre rá a másik felét. Szeleteljük fel, és vagdossuk be a tetejét, majd mehet a beolajozott tepsibe.
  5. Kenjük meg a tetejét is kókuszolajjal, majd tegyük be a 200 ℃-on előmelegített sütőbe. Vegyük le 180 ℃-ra, és süssük kb. 45 percet. A sütési idő nagyban függ attól, ki hányszor veszi ki. Én gyakran rálestem, mert csalóka a tészta. A liszt eleve barnás színű, ezért megtévesztő lehet sütés közben. Szép pirult legyen az alja és a teteje is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Imádjuk a krumplis pogácsát, de ragaszkodom az egészséges hozzávalókhoz :-) íme a reform változat :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!