Reform diós sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sütihez
-
89 kcal
-
11g rozsliszt38 kcal
-
23g dió153 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
17g nádcukor63 kcal
-
29g joghurt18 kcal
-
33g narancslé16 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
14g olívaolaj125 kcal
A sziruphoz
-
17g narancslé8 kcal
-
7g nádcukor25 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
559
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sütihez
-
531 kcal
-
65g rozsliszt227 kcal
-
140g dió916 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g nádcukor380 kcal
-
175g joghurt107 kcal
-
200g narancslé94 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
A sziruphoz
-
100g narancslé47 kcal
-
40g nádcukor152 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
3349
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sütihez
-
13.5g teljes kiőrlésű liszt45 kcal
-
5.5g rozsliszt19 kcal
-
11.8g dió77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
9.3g tojás12 kcal
-
8.4g nádcukor32 kcal
-
14.7g joghurt9 kcal
-
16.8g narancslé8 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
7.2g olívaolaj63 kcal
A sziruphoz
-
8.4g narancslé4 kcal
-
3.4g nádcukor13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
283
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1021.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 459 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 87.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 75 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 222 micro
Összesen
559
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.2 g
Zsír
-
Összesen 195.7 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 383 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6127.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 1502 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 529 mg
-
Foszfor 2752 mg
-
Nátrium 1227 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 369.5 g
-
Cukor 177 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 525.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 231 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 335 micro
-
Kolin: 451 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 453 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1333 micro
Összesen
3349
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
283
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A sütihez
-
16 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
6.5 dkg rozsliszt
-
2 kávéskanál fahéj
-
1 csomag sütőpor
-
0.5 teáskanál szegfűszeg
-
1 kávéskanál szerecsendió
-
2 db tojás
-
10 dkg nádcukor
-
175 g joghurt
-
2 dl narancslé
-
2 ek narancshéj
-
1 dl olívaolaj
A sziruphoz
-
1 dl narancslé
-
4 ek nádcukor
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 kávéskanál szerecsendió
Elkészítés
A sütihez
- A liszteket, a fahéjat, a szerecsendiót és szegfűszeget a sütőporral együtt egy nagy tálba öntjük, és összekeverjük.
- Egy másik tálban habosra keverjük a cukrot a tojásokkal, majd belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a narancslevet, a joghurtot és az olívaolajat, és alaposan kikeverjük.
- A két masszát összeöntjük, hozzáadjuk a dió nagy részét, és alaposan kidolgozzuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben fél-háromnegyed óra alatt készre sütjük.
A sziruphoz
- Közben egy kisebb lábasban összemelegítjük a narancslevet, a cukrot és a fűszereket. 10 percig főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot, és hagyjuk, hogy egy kicsit hűljön és sűrűsödjön.
- A kész sütit kivesszük a sütőből, és még forrón megkenjük a sziruppal. Megszórjuk a maradék dióval, tálalás előtt megvárjuk, hogy langyosra hűljön.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 227
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 54390
- Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 11.
Ajánló
A szirupot lehagyhatjuk a tetejéről, de kicserélhetjük sajtkrémes frostinggal is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1495 recept
Teljes kiőrlésű liszttel és nádcukorral egy kicsit egészségesebb a hagyományos társainál. Finom, szaftos, sokáig friss süti.