r
Nosalty Logó

Reform diós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Reform diós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sütihez

A sziruphoz

Összesen 559 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sütihez

A sziruphoz

Összesen 3349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sütihez

A sziruphoz

Összesen 283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 559 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    195.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6127.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    1502 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    2752 mg
  • Nátrium
    1227 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.5 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    453 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1333 micro
Összesen 3349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 283 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A sütihez

A sziruphoz

Elkészítés

A sütihez

  1. A liszteket, a fahéjat, a szerecsendiót és szegfűszeget a sütőporral együtt egy nagy tálba öntjük, és összekeverjük.
  2. Egy másik tálban habosra keverjük a cukrot a tojásokkal, majd belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a narancslevet, a joghurtot és az olívaolajat, és alaposan kikeverjük.
  3. A két masszát összeöntjük, hozzáadjuk a dió nagy részét, és alaposan kidolgozzuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben fél-háromnegyed óra alatt készre sütjük.

A sziruphoz

  1. Közben egy kisebb lábasban összemelegítjük a narancslevet, a cukrot és a fűszereket. 10 percig főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot, és hagyjuk, hogy egy kicsit hűljön és sűrűsödjön.
  2. A kész sütit kivesszük a sütőből, és még forrón megkenjük a sziruppal. Megszórjuk a maradék dióval, tálalás előtt megvárjuk, hogy langyosra hűljön.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 54390
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 11.

Ajánló

A szirupot lehagyhatjuk a tetejéről, de kicserélhetjük sajtkrémes frostinggal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Teljes kiőrlésű liszttel és nádcukorral egy kicsit egészségesebb a hagyományos társainál. Finom, szaftos, sokáig friss süti.

Hozzávalók

A sütihez

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...