r
Nosalty Logó

Reform diós sütemény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Reform diós sütemény
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sütihez

A sziruphoz

559
Kalória
10.7g
Fehérje
61.6g
Szénhidrátok
32.6g
Zsír
87.6g
Víz
63.8g
Koleszterin
6.5g
Rost
29.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sütihez

A sziruphoz

Összesen 559 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sütihez

A sziruphoz

Összesen 3349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sütihez

A sziruphoz

Összesen 283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 559 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    195.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6127.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    1502 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    2752 mg
  • Nátrium
    1227 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.5 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    525.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    453 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1333 micro
Összesen 3349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 283 kcal

Elkészítés

A sütihez

  1. A liszteket, a fahéjat, a szerecsendiót és szegfűszeget a sütőporral együtt egy nagy tálba öntjük, és összekeverjük.
  2. Egy másik tálban habosra keverjük a cukrot a tojásokkal, majd belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a narancslevet, a joghurtot és az olívaolajat, és alaposan kikeverjük.
  3. A két masszát összeöntjük, hozzáadjuk a dió nagy részét, és alaposan kidolgozzuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben fél-háromnegyed óra alatt készre sütjük.

A sziruphoz

  1. Közben egy kisebb lábasban összemelegítjük a narancslevet, a cukrot és a fűszereket. 10 percig főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot, és hagyjuk, hogy egy kicsit hűljön és sűrűsödjön.
  2. A kész sütit kivesszük a sütőből, és még forrón megkenjük a sziruppal. Megszórjuk a maradék dióval, tálalás előtt megvárjuk, hogy langyosra hűljön.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30

Teljes kiőrlésű liszttel és nádcukorral egy kicsit egészségesebb a hagyományos társainál. Finom, szaftos, sokáig friss süti.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!