Red Velvet muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Faranus
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
0g só0 kcal
-
11 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
60g joghurt37 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
63g mascarpone253 kcal
-
126 kcal
-
1g porcukor2 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
Összesen
1204
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
0g só0 kcal
-
46 kcal
-
120g margarin860 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
240g joghurt146 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
2g ecet0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
4811
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
16.6g finomliszt61 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
8g margarin57 kcal
-
19.9g cukor77 kcal
-
7.3g tojás9 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
16g joghurt10 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
A krémhez
-
16.6g mascarpone67 kcal
-
13.3g növényi habtejszín33 kcal
-
0.1g porcukor1 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
Összesen
320
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 66.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 631.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.1 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 84.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 285 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 186 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
1204
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 73.9 g
Zsír
-
Összesen 267.5 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 395 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2527.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 414 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 843 mg
-
Nátrium 930 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 540.5 g
-
Cukor 327 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 336.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 114 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 364 mg
-
Retinol - A vitamin: 1141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 744 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 540 micro
Összesen
4811
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
320
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
12 dkg margarin
-
30 dkg cukor
-
2 db tojás
-
4 kávéskanál ételfesték
-
1 tk ecet
-
1 tk szódabikarbóna
A krémhez
-
25 dkg mascarpone
-
2 dl növényi habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A tésztához
- Előmelegíthetjük a sütőnket 180 fokosra, mivel percek alatt összedobható a tészta.
- A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát, és simára keverjük.
- A lisztet elkeverjük a kakaóval és a csipet sóval, ezután hozzáadjuk a margarinos masszához, és alaposan elvegyítjük robotgép segítségével.
- A joghurtban elkeverjük az ételfestéket, majd az előbbiekhez keverjük.
- Végül a szódabikarbónát egy külön kis pohárban, vagy akár a joghurtos pohárban felfuttatjuk az ecettel, és ezt is belekavarjuk a tésztánkba.
- A muffin formákat kibéleljük kis papírkákkal, és megtöltjük a masszával. Nem teljesen teli, mivel sütés közben azért púposodnak. (Kb. 1-1,5 evőkanállal szoktam tenni egy kis kosárkába.)
- 180 fokon 25-30 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet.
- Ameddig a muffinok sülnek, a sajtkrémünket összekeverjük ízlés szerint porcukorral (vegyük figyelembe, ha nem édesített a tejszínhabunk!).
- Felverjük a tejszínhabot teljesen szilárddá, és az előbbiekhez keverjük. Ha úgy gondoljuk/látjuk, akkor tegyünk bele egy habfixáló port, és dolgozzuk össze robotgéppel.
- Miután a muffinok teljesen kihűltek, a krémet habzsákba töltjük, és szépen feldíszítjük őket. :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 20647
- Feltöltés dátuma: 2013. április 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Faranus
4 recept
Régóta ki akartam próbálni ezt a red velvet (magyarul vörös bársony) nevű muffint... keresgettem a megfelelő receptet, de egyiknél ez nem tetszett, a másiknál meg hiányzott valami hozzávaló. Végül mégis megtaláltam a számomra tökéleteset! A DessertStyle blogon találtam erre a csodás receptre. Nagyon könnyű elkészíteni és gyors is. :) Az első adagot Valentin napkor gyártottam, ami nagyon hamar elfogyott. Azután szinte minden 2. héten előkerült. Szívvel ajánlom mindenkinek. Ez a kedvenc muffinom, és aki eddig megkóstolta, az megszerette.