r
Nosalty Logó

Red Velvet muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Faranus
Red Velvet muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.1 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    267.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2527.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.5 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    744 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 4811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegíthetjük a sütőnket 180 fokosra, mivel percek alatt összedobható a tészta.
  2. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát, és simára keverjük.
  3. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a csipet sóval, ezután hozzáadjuk a margarinos masszához, és alaposan elvegyítjük robotgép segítségével.
  4. A joghurtban elkeverjük az ételfestéket, majd az előbbiekhez keverjük.
  5. Végül a szódabikarbónát egy külön kis pohárban, vagy akár a joghurtos pohárban felfuttatjuk az ecettel, és ezt is belekavarjuk a tésztánkba.
  6. A muffin formákat kibéleljük kis papírkákkal, és megtöltjük a masszával. Nem teljesen teli, mivel sütés közben azért púposodnak. (Kb. 1-1,5 evőkanállal szoktam tenni egy kis kosárkába.)
  7. 180 fokon 25-30 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet.
  8. Ameddig a muffinok sülnek, a sajtkrémünket összekeverjük ízlés szerint porcukorral (vegyük figyelembe, ha nem édesített a tejszínhabunk!).
  9. Felverjük a tejszínhabot teljesen szilárddá, és az előbbiekhez keverjük. Ha úgy gondoljuk/látjuk, akkor tegyünk bele egy habfixáló port, és dolgozzuk össze robotgéppel.
  10. Miután a muffinok teljesen kihűltek, a krémet habzsákba töltjük, és szépen feldíszítjük őket. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 20528
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Red Velvet muffin
Faranus 4 recept

Régóta ki akartam próbálni ezt a red velvet (magyarul vörös bársony) nevű muffint... keresgettem a megfelelő receptet, de egyiknél ez nem tetszett, a másiknál meg hiányzott valami hozzávaló. Végül mégis megtaláltam a számomra tökéleteset! A DessertStyle blogon találtam erre a csodás receptre. Nagyon könnyű elkészíteni és gyors is. :) Az első adagot Valentin napkor gyártottam, ami nagyon hamar elfogyott. Azután szinte minden 2. héten előkerült. Szívvel ajánlom mindenkinek. Ez a kedvenc muffinom, és aki eddig megkóstolta, az megszerette.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...