r
Nosalty Logó

Rebarbarás panna cotta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
scarlett69
Rebarbarás panna cotta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Rebarbarás réteg

Vaníliás réteg

496
Kalória
10g
Fehérje
76.7g
Szénhidrátok
17.1g
Zsír
151g
Víz
55.5g
Koleszterin
894.4mg
Rost
69.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Rebarbarás réteg

Vaníliás réteg

Összesen 496 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Rebarbarás réteg

Vaníliás réteg

Összesen 1985 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Rebarbarás réteg

Vaníliás réteg

Összesen 145 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    151 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 496 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1094 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.9 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    604.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 1985 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

Rebarbarás réteg

  1. A rebarbarát, mossuk, majd tisztítsuk meg. Vágjuk kb. 1 cm-es darabokra, adjuk hozzá a vizet és a cukrot, főzzük puhára, majd botmixerrel pürésítsük, adjuk hozzá a zselatint, és ha szükséges, az ételszínezéket is, keverjük alaposan össze.
  2. Egy hosszúkás formát (pl. őzgerinc), béleljünk ki folpackkal, majd a rebarbarakrémet kanalazzuk bele, és ha már kellően lehűlt, tegyük be a hűtőbe.

Vaníliás réteg

  1. Elkészítjük a vaníliás réteget is: a tejet és a tejszínt öntsük bele egy edénybe, majd keverjük hozzá a pudingport, a porcukrot a vaníliás cukrot, és forraljuk össze, ekkor adjuk hozzá a zselatint is, alaposan keverjük össze, és egy levesszűrőn szűrjük át, hűtsük langyosra, majd kanalazzuk a megdermedt rebarbarás rétegre.
  2. Pár órára, míg ez a réteg is teljesen megdermed, tegyük hűtőbe., majd vékony pengéjű késsel ízlés szerint szeleteljük fel. (Én háromszöget vágtam, és tortaformában raktam össze.) Mentalevéllel és szederrel díszítettem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!