r
Nosalty Logó

Rebarbarapite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Rebarbarapite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    163 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1859.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.3 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    913 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1512 micro
Összesen 2692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd kézzel belegyúrjuk a tojást és a sót is. Fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A rebarbaraszárakat meghámozzuk, fás végüket lemetsszük, fél centis karikákra szeleteljük őket.
  3. Tálba rakva megszórjuk a zöldséget 2 evőkanálnyi kristálycukorral, s félretesszük.
  4. Mikor a tészta kicsit megdermedt a hűtőben (ne számítsunk semmi keményre, kicsit ragadós marad!) kivesszük, a tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy 2 cm-es pereme legyen. (Én 20 cm-es, kapcsos formát használtam.)
  5. A tészta tetejét villával megszurkáljuk, s beleöntjük a rebarbarahalmot.
  6. A porcukrot, a vaníliás cukrot és a keményítőt összekeverjük.
  7. Egy másik tálban a tojásokat a tejszínnel vegyítjük, majd állandó keverés mellett összemixeljük a száraz és nedves hozzávalókat. Végül reszelt ciromhéjjal ízesítjük.
  8. Az egyveleget ráöntjük a rebarbarára, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a pitét. (Hogy ez mennyi ideig tart, jó kérdés: az eredeti recept 30 percet jósolt, nekem háromnegyed óra után tetszett a színe-illata-halmazállapota. A pereme már pirult, s a krém is megszilárdulni látszott. Minden sütőfüggő.)
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 40737
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 04.

Ajánló

Az eredeti recept vaníliamártással ajánlja a pitét, a következőképpen: 2 dl tejet simára keverünk 8 dkg cukorral, 1 tojással és 3 tojássárgájával. 1 vaníliarudat félbevágunk, beletesszük, és gőz fölött krémsűrűségűre főzzük. A rudat kidobjuk, a mártást lehűtjük, s a meleg pitével tálaljuk. Nekünk mindenesetre mindenféle mártás nélkül is tökéletes volt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

A rebarbara egyike a nem túl régen megismert kedvenceimnek. Néhány éve szerettem meg, kompót, lekvár és süti formájában, de sosem készítettem belőle semmit, a piacon valahogy nem találtunk, így csak a kertes ismerősöknél hódolhattam szenvedélyemnek... Ma az oxfordi Waitrose-ban sétálgatva leárazott rebarbarára bukkantam - s ugyan nem most van a szezonja, nem tudtam ellenállni. A pite forrása magyar, bár nem a hazai ízeket idézi, a tészta inkább quiché-re emlékeztet. Az 5 éves Jann-nal együtt alkottuk meg, második fogásként Kiki zöldborsólevese után, s a családi körben mindkettő hatalmas sikert aratott! Hidegen és melegen is fincsi.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...