Rebarbara desszert egyszerűen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
88
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
352
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 95.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
88
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 531.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 363 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.9 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 380.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 239 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 639 micro
Összesen
352
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
59
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rebarbaraszárakat megmossuk, és megtisztítjuk.
- Egy fazékba daraboljuk, és meghintjük cukorral.
- Lassú tűzön kevergetve pépesre főzzük. (Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl! Minél több C -vitamin marad benne, annál jobb!)
- Ha kész, kézi krumplinyomóval jól elkeverjük, és beletesszük a fahéjat.
- Amikor langyosra hűlt belekeverjük a tejfölt.
- Hűtőben jól kihűtjük, és poharakba merve kínáljuk.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11274
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 25.
Ajánló
A cukrozott fahéj nélküli rebarbarapépet le is lehet fagyasztani télire. Ezzel a rebarbarapéppel sűríthetjük a gyümölcsmártásokat is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
607 recept
A kertünkben három hatalmas rebarbaratő növekszik. Veteményeskertünk gyönyörű díszei. Nincs mindig kedv és idő arra, hogy sütit vagy valami más finomságot készítsek ebből a fantasztikus, vitaminokban gazdag növényből. Ezt a gyorsan elkészíthető krémet kísérleteztem ki. Nagy melegben különösen jólesik!!