r
Nosalty Logó

Ratatouille leves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Ratatouille leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 736 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 2948 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 21 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1879 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    679 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    2411.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    3
  • A vitamin (RAE):
    3773 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    3094 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1131 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    480 micro
  • β-karotin
    39083 micro
  • β-crypt
    11664 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    2509 micro
Összesen 736 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7515.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    900 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    1270 mg
  • Foszfor
    2718 mg
  • Nátrium
    2528 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    620.6 g
  • Cukor
    424 mg
  • Élelmi rost
    218 mg

VÍZ

  • Összesen
    9644.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    3
  • A vitamin (RAE):
    15093 micro
  • B6 vitamin:
    29 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    157 mg
  • C vitamin:
    12377 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    509 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    99 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4524 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1918 micro
  • β-karotin
    156334 micro
  • β-crypt
    46655 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    10038 micro
Összesen 2948 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1181 micro
  • β-crypt
    353 micro
  • Likopin
    83 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 21 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, majd kockákra vágjuk.
  2. A többi zöldséget megmossuk, majd kockákra vágjuk. A paprika, cukkini és padlizsán kockákból félreteszünk a tálaláshoz 50-50 g-nyit.
  3. Az olajnak a felét felforrosítjuk, hozzáadjuk a hagyma-, a fokhagyma- és zöldségkockákat, kb. 5 percig dinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, a zöldséglevest, rozmaringot és a kakukkfüvet, felfőzzük, lassú tűzön kb. 20 percig főzzük.
  5. A levest botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal és paprikával ízesítjük.
  6. A félretett zöldségeket a maradék olajban megpirítjuk, és a levesbe tesszük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3680
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom zöldségleves.

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...