r
Nosalty Logó

Rántott sajt zöldséges párolt rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Rántott sajt zöldséges párolt rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sajthoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 2472 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sajthoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 9884 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sajthoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 307 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    164.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5512.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1845 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1401 mg
  • Nátrium
    1965 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1088 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    899 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    2035 micro
  • β-crypt
    469 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2627 micro
Összesen 2472 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    364.8 g

Zsír

  • Összesen
    659.3 g
  • Telített zsírsav
    221 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    232 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    2310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22048.4 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    393 mg
  • Kálcium
    7378 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    711 mg
  • Foszfor
    5603 mg
  • Nátrium
    7859 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1381.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4352 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    120 mg
  • C vitamin:
    626 mg
  • D vitamin:
    448 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1906 micro
  • Kolin:
    1173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3595 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    8140 micro
  • β-crypt
    1874 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10507 micro
Összesen 9884 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

A sajthoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A sajthoz

  1. A rizst mossuk, lecsepegtetjük, jénaiba olajat teszünk, beletesszük a rizst, petrezselyemzöldet, kaliforniai paprikát felkockázva, a zöldborsót, tengeri sót, felöntjük a kétszeres mennyiségű vízzel, a jénai fedelét rátéve, sütőben, a középső rácson, 160-170 fokon, 40-45 percig pároljuk, kikapcsoljuk a sütőt, és még 10 percig benn hagyjuk, hogy kiperegjen a rizs teljesen. (Sütőfüggő az elkészítési ideje.)
  2. A sajtot szélesebb karikákra vágjuk, majd lisztbe, felvert és kicsit sózott tojásba, szezámmagos-zsemlemorzsába forgatjuk, egy tálcára tesszük a sajtszeleteket. Bepanírozzuk az összeset.
  3. Bő forró olajban kisütjük a sajtokat, papírtörlőre szedjük ki, és a forró sajtot a jó meleg párolt zöldséges rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8470
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 07.

Ajánló

Sok majonézzel tálaljuk, kínáljunk hozzá finom bort, ásványvizet, szörpöt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott sajt zöldséges párolt rizzsel
Éva-Anyóca 350 recept

Akciós volt a kedvenc boltomban a rántani való sajt (Hajdúsági), mesés íze van magában is :-)), így tudtam, hogy rántva még finomabb lesz. Mivel már régen szerettem volna elkészíteni, tehát most jött el az ideje: a két 500 g-os rudat hidegen tároljuk (hűtőben), és a lehető leggyorsabban szeleteljük jó éles késsel, szélesebb karikákra, aztán panírozhatjuk, finom ropogós, belül ízletes és kellemesen puha állagú marad. A sajt finom és puha, lágy belül, de mégsem folyik ki.:-))) Pár perc alatt készen van, mindkét oldalt arany színűre sütjük, többször forgatjuk az olajban. Tálalhatjuk burgonyapürével, sült burgonyával is, én most a párolt zöldséges rizs mellett maradtam. /a tojás-liszt-szezámos prézli maradékát összekevertem, még tettem bele egy felvert tojást, elkeverés után, kiszaggatva a bő olajban kisütöttem, ez már csak extra nasi volt. Szeretjük is, na és persze nem dobunk ki semmit sem.:-)/ Kíváncsi voltam, a piros kaliforniai paprika és a zöldborsó hogy mutat együtt, és a két édes zöldség milyen ízvilágot ad együtt a rizsben. Fantasztikus, és látványra is szép.:-)) Nagyon finomnak bizonyult hozzá az újfajta: Globus üveges uborkás-snidlinges majonéz, minden elfogyott.:-)) A család egy könnyed vegyes tejszínes gyümölcsleves után ette ezt az ebédet. Volt egy olyan érzésem is, hogy ha három rúd sajtot vettem volna, akkor az is elfogyott volna, mert nagyon finom . :-))

Hozzávalók

A sajthoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...