Rántott sajt zöldséges párolt rizzsel
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
A sajthoz
-
250g sajt880 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
5g szezámmag30 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
A körethez
-
18 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
12 kcal
-
88g zöldborsó71 kcal
A tálaláshoz
-
25g majonéz134 kcal
-
12 kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
A sajthoz
-
1000g sajt3520 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
21g szezámmag120 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A körethez
-
71 kcal
-
400g rizs1432 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
49 kcal
-
350g zöldborsó284 kcal
A tálaláshoz
-
100g majonéz535 kcal
-
49 kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
A sajthoz
-
31g sajt109 kcal
-
10.2g tojás13 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
6.2g zsemlemorzsa24 kcal
-
0.7g szezámmag4 kcal
-
7.9g napraforgó olaj70 kcal
A körethez
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
12.4g rizs44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
2 kcal
-
10.8g zöldborsó9 kcal
A tálaláshoz
-
3.1g majonéz17 kcal
-
2 kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 91.2 g
Zsír
-
Összesen 164.8 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 578 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5512.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 1845 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 1401 mg
-
Nátrium 1965 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 345.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1088 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 156 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 477 micro
-
Kolin: 293 mg
-
Retinol - A vitamin: 899 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 2035 micro
-
β-crypt 469 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2627 micro
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 364.8 g
Zsír
-
Összesen 659.3 g
-
Telített zsírsav 221 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 232 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 119 g
-
Koleszterin 2310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22048.4 g
-
Cink 45 mg
-
Szelén 393 mg
-
Kálcium 7378 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 711 mg
-
Foszfor 5603 mg
-
Nátrium 7859 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 628.1 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 1381.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 4352 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 120 mg
-
C vitamin: 626 mg
-
D vitamin: 448 micro
-
K vitamin: 207 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1906 micro
-
Kolin: 1173 mg
-
Retinol - A vitamin: 3595 micro
-
α-karotin 149 micro
-
β-karotin 8140 micro
-
β-crypt 1874 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10507 micro
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 683.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 326 micro
Hozzávalók
A sajthoz
-
1 kg sajt
-
6 db tojás
-
só ízlés szerint
-
10 dkg finomliszt
-
20 dkg zsemlemorzsa
-
3 ek szezámmag
A körethez
-
1 ek napraforgó olaj
-
40 dkg rizs
-
só ízlés szerint
-
1 ek petrezselyem
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
35 dkg zöldborsó
A tálaláshoz
-
10 dkg majonéz
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
Elkészítés
A sajthoz
- A rizst mossuk, lecsepegtetjük, jénaiba olajat teszünk, beletesszük a rizst, petrezselyemzöldet, kaliforniai paprikát felkockázva, a zöldborsót, tengeri sót, felöntjük a kétszeres mennyiségű vízzel, a jénai fedelét rátéve, sütőben, a középső rácson, 160-170 fokon, 40-45 percig pároljuk, kikapcsoljuk a sütőt, és még 10 percig benn hagyjuk, hogy kiperegjen a rizs teljesen. (Sütőfüggő az elkészítési ideje.)
- A sajtot szélesebb karikákra vágjuk, majd lisztbe, felvert és kicsit sózott tojásba, szezámmagos-zsemlemorzsába forgatjuk, egy tálcára tesszük a sajtszeleteket. Bepanírozzuk az összeset.
- Bő forró olajban kisütjük a sajtokat, papírtörlőre szedjük ki, és a forró sajtot a jó meleg párolt zöldséges rizzsel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8470
- Feltöltés dátuma: 2012. április 07.
Ajánló
Sok majonézzel tálaljuk, kínáljunk hozzá finom bort, ásványvizet, szörpöt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Akciós volt a kedvenc boltomban a rántani való sajt (Hajdúsági), mesés íze van magában is :-)), így tudtam, hogy rántva még finomabb lesz. Mivel már régen szerettem volna elkészíteni, tehát most jött el az ideje: a két 500 g-os rudat hidegen tároljuk (hűtőben), és a lehető leggyorsabban szeleteljük jó éles késsel, szélesebb karikákra, aztán panírozhatjuk, finom ropogós, belül ízletes és kellemesen puha állagú marad. A sajt finom és puha, lágy belül, de mégsem folyik ki.:-))) Pár perc alatt készen van, mindkét oldalt arany színűre sütjük, többször forgatjuk az olajban. Tálalhatjuk burgonyapürével, sült burgonyával is, én most a párolt zöldséges rizs mellett maradtam. /a tojás-liszt-szezámos prézli maradékát összekevertem, még tettem bele egy felvert tojást, elkeverés után, kiszaggatva a bő olajban kisütöttem, ez már csak extra nasi volt. Szeretjük is, na és persze nem dobunk ki semmit sem.:-)/ Kíváncsi voltam, a piros kaliforniai paprika és a zöldborsó hogy mutat együtt, és a két édes zöldség milyen ízvilágot ad együtt a rizsben. Fantasztikus, és látványra is szép.:-)) Nagyon finomnak bizonyult hozzá az újfajta: Globus üveges uborkás-snidlinges majonéz, minden elfogyott.:-)) A család egy könnyed vegyes tejszínes gyümölcsleves után ette ezt az ebédet. Volt egy olyan érzésem is, hogy ha három rúd sajtot vettem volna, akkor az is elfogyott volna, mert nagyon finom . :-))