r
Nosalty Logó

Rántott patisszon sült krumplival és tartármártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
toroltfelhasznalo-412734
Rántott patisszon sült krumplival és tartármártással
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a rántott patisszonhoz:

Hozzávalók a sült krumplihoz:

Hozzávalók a tartármártáshoz:

474
Kalória
9.1g
Fehérje
43.5g
Szénhidrátok
30.1g
Zsír
187g
Víz
81.5g
Koleszterin
4.1g
Rost
5.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a rántott patisszonhoz:

Hozzávalók a sült krumplihoz:

Hozzávalók a tartármártáshoz:

Összesen 474 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a rántott patisszonhoz:

Hozzávalók a sült krumplihoz:

Hozzávalók a tartármártáshoz:

Összesen 2370 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a rántott patisszonhoz:

Hozzávalók a sült krumplihoz:

Hozzávalók a tartármártáshoz:

Összesen 107 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    187 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1938 micro
Összesen 474 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    150.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3058.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    1414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    934.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9691 micro
Összesen 2370 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a rántott patisszonhoz:

  1. A patisszont meghámozzuk, kiszedjük a magját és felszeleteljük.
  2. Beleforgatjuk a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába. (Megsózni nem sózzuk meg, mert levet enged. Akkor sózzuk meg, amikor esszük.)
  3. Forró olajban, közepes lángon megsütjük, és papírtörlővel fedett tányérra tesszük.

Hozzávalók a sült krumplihoz:

  1. A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk és átmossuk.
  2. Forró olajban, közepes lángon megsütjük.

Hozzávalók a tartármártáshoz:

  1. A mustárt összekeverjük 1 teáskanál olajjal.
  2. Hozzáadjuk összepréselt fokhagymát, a sót és a tejfölt.
  3. Legvégül belekeverjük a cukrot és a citromlét.
  4. A rántott patisszonnal és a sült krumplival együtt tálaljuk. Ha szeretnénk, sült krumpli helyett rizst is készíthetünk mellé. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 30 perc

A patisszon egy igen ritkán használt zöldség. Bevallom őszintén, én is csak ehhez az egy recepthez használom. Kicsit édeskés íze van, ami mellé a sült krumpli és a tartármártás tökéletes.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Sajtos karfiolnuggets

Ki ne imádná a párfalatos nuggets-eket? Most húsmentes változatban karfiollal és sok sajttal is elkészíthetjük. Házi paradicsomszószt feltétlenül készítsünk hozzá, de zöldfűszeres ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!