Rántott krumpli
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gerdi
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
385
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
2000g burgonya1155 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
1542
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
85.8g burgonya50 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
8.6g víz0 kcal
Összesen
66
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 365.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
385
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.7 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1567.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 879 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 270 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1461.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 302 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
1542
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 67.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
66
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
2 kg burgonya
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
1 kk fűszerpaprika
-
5 ek napraforgó olaj
-
2 dl víz
Elkészítés
- A krumplit megmossuk, héjában megfőzzük.
- A hagymát apróra vágjuk, az olajon világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, s azonnal felöntjük 2 dl vízzel, s addig főzzük, míg a víz elpárolog, azaz sülni kezd.
- Míg a hagymás-paprikás víz fő, a krumplit megtakarítjuk, megreszeljük.
- Hozzáborítjuk a kész hagymás-paprikás olajhoz, összeforgatjuk, ha szükséges, utánasózzuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 132
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 52493
- Feltöltés dátuma: 2011. február 02.
Ajánló
Nagyon finom köret bármilyen sült húshoz, vagy paradicsomszósszal akár főtt hússal is fogyasztható. Másnap újramelegítve is finom, ellentétben a pürével.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Gerdi
60 recept
Nyelvészkedjünk egy kicsit. Valahol olvastam, hogy a csángók a hagymával sült csirkét nevezik rántott csirkének. A nyelvjárások pedig sok esetben nyelvünk ősibb állapotát őrzik, ezért értékesek. Lehet, elődeink a rántott alatt a hagymával készült ételeket értették? Már pedig ennek a régi családi receptnek sincs semmi köze a tojáshoz, zsemlemorzsához.